tiistai 17. toukokuuta 2016

Kirjalliset illalliskutsut-tag

Huomasin Unelmien aika-blogin Katriinan kääntäneen hauskan tagin Dreamland Book Blogilta. Se vaikutti niin hauskalta, että päätin tehdä ensimmäisen kirja-tagini.

Emännöit illalliskutsuja. Voit kutsua kirjoista paikalle kenet tahansa hahmon, joka sopii seuraaviin kohtiin:

1. Hahmo osaa tehdä ruokaa tai pitää ruoanlaitosta

No voihan kökkö, en nyt keksi ketään muuta kuin Hannibal Lecterin Thomas Harrisin kirjasarjasta. Voin kyllä luottaa hänen saavan aikaan suuren kulinaarisen elämyksen, mutta taidan ostaa ruokatarvikkeet valmiiksi ja vahtia häntä herkeämättä, ettei hän saa livautetuksi mukaan ihmisen lihaa. Luotan omiin käytöstapoihini sen verran, ettei minun tarvitse pelätä hänen yrittävän syöttää minulle omia aivojani.

2. Hahmo, jolla on varaa kustantaa juhlat

Tähän vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: Bruce Wayne. Häneltä löytyy rahaa kuin roskaa ja haluaisin muutenkin tavata hänet ja keskustella hänen kanssaan niitä näitä. Malttaisin kenties olla sen verran kohtelias, etten paljastaisi tietäväni, mitä tämä Gothamin playboy-miljardööri tekee öisin.

3. Hahmo, joka saattaa aiheuttaa kohtauksen

Ensimmäinen mieleen tullut nimi on Harley Quinn - jättäisin kylläkin saattaa-sanan pois, sillä jos Harley muuten käyttäytyisikin fiksusti ja siivosti, hän kuitenkin raahaisi Jokerin kuokkimaan, tai Rikosten klovniprinssi tulisi muuten vain aiheuttamaan kaaosta. Harley tosin onnistuu kyllä järjestämään kohtauksen yksinäänkin, mutta onneksi Bruce Wayne on myös paikalla. Kannattaa miettiä tosiaankin vieraslistat hyvin. :D Ehkä voisin yrittää vakuuttaa Harleyn lähtemään Jokerin luota...

4. Hahmo, joka on hauska tai viihdyttävä

Tuntemattoman sotilaan Vanhala. Hänen huumorinsa vetoaa minuun vahvasti ja hän jaksaa nauraa vakavillekin asioille hetkinä, jolloin muilla ei siihen riitä voimat. Hän olisi Harleyn ohella kutsujen valopilkku ja hänen kanssaan olisi hauskaa keksiä kilpaa älyvapaita vitsejä.

5. Hahmo, joka on erittäin sosiaalinen tai suosittu

Gerry romaanista P. S. Rakastan sinua on hyvin sosiaalinen hahmo sen perusteella, mitä hänestä kirjassa kerrotaan. Hän vaikuttaa juuri sellaiselta henkilöltä, jonka kanssa saisin nauraa kippurassa, mikä toisi piristystä vieraslistan monien vakavamielisten hahmojen sekaan.

6. Pahis

Sherlock Holmesin arkkivihollinen, rikollisnero professori Moriarty saisi ehdottomasti kutsun. Hän on sivistynyt ja hyvätapainen, vaikka hallinnoi julmaa koneistoa. Olisi mielenkiintoista selvittää, miten matematiikan professori selviäisi kirjavan vieraslistani henkilöiden kanssa ja pystyisinkö käymään hänen kanssaan keskustelua loukkaantumatta tai tuntematta itseäni typerykseksi.

7. Pariskunta - ei välttämättä romanttinen

Herra ja rouva de Winter Rebekka-romaanista voisi olla mielenkiintoinen pariskunta kutsuttavaksi. Ottaisin erittäin todennäköisesti ujon rouvan siipieni suojiin kutsujen ajaksi, sillä en halua kenenkään tuntevan itseään ulkopuoliseksi. Saisi nähdä, pystyisinkö vieraineni houkuttelemaan myös herra de Winterin ottamaan osaa keskusteluun.

8. Sankari tai sankaritar

Star Wars - The Force Awakensin Rey. On aina yhtä sydäntä lämmittävää nähdä naispuolinen päähenkilö, jota ei koko ajan tarvitse olla pelastamassa pulasta. Hän myös varmasti arvostaisi laajaa ruokavalikoimaa ja hyväntahtoisuutta. Voisin kysyä häneltä myös neuvoja koneiden korjaamisesta - tiedä vaikka siitä taidosta olisi hyötyä myöhemmin.

9. Hahmo, jota ei arvosteta

Kirjavarkaan Kuolema on oiva valinta. Kuka nyt arvoistaisi sielujen kerääjää, etenkin toisen maailmansodan tiimellyksessä? En myöskään ole kuullut hänestä kauheasti keskusteltavan, kun Kirjavarkaasta puhutaan, kun taas minulle hänestä sukeutui lempihahmoni koko kirjasta. Hän ei todennäköisesti voisi syödä, mutta voisin tarjoilla hänelle värielämyksiä ja kaivatun, pienen loman työstään.

10. Omavalintainen hahmo

Pohdin tätä kohtaa pitkään, mutta päädyin Erikiin eli Oopperan kummitukseen samannimisestä romaanista. Hän on niin yksinäinen ja surullinen hahmo, että haluaisin tarjota hänelle edes yhden mukavan kokemuksen illalliskutsujen muodossa. Olisi mukavaa jutella hänen kanssaan musiikista - ehkä saisin häneltä laulutunteja tulevaisuudessa, jos pyytäisin oikein kauniisti. :D

Pääsykokeisiin lukeminen vaikuttaa edelleen kirjoitustahtiini. Minulla on rästissä kirjoitukset neljästä teoksesta, joten yritän saada niitä tehtyä lähiaikoina valmiiksi. Ajattelin kuitenkin välissä julkaista tämän tagin, ettei blogini hiljaisuus jatku loputtomiin.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun vastasit näihin kysymyksiin :) Bruce Wayne oli oivallinen valinta! Vastauksia oli kiva lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin oli oikein mukava vastata, kiitos kun suomensit ja jaoit tagin blogissasi - olisi muuten mennyt minulta tyystin ohi. :)

   Poista
 2. Mulla on pyörinyt tämä mielessä jo jonkin aikaa. Hauska idea tagiin! :) Nyt palautui taas mieleen sun päivityksestä tämä tag.

  Katsoin muuten juuri eilen Batman & Robinin, ei ehkä parhain Batman-leffa, mutta ihan viihdyttävä. :D Bruce/Batman on mielenkiintoinen hahmo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä tosiaan sen verran hauska tag-idea, että oli pakko tehdä. Vastauksia tuli mietittyä siitä lähtien, kun Katriina julkaisi tagin blogissaan, mutta nyt sain kaikki kohdat täytetyksi.

   En edes suostu myöntämään Batman & Robin-elokuvan olemassaoloa, minusta se oli aivan kamala, kun sen aikoinaan televisiosta näin. Yksi kerta riitti minulle. :D Suosittelen lämpimästi Batmanista kertovia animaatioelokuvia 90-luvulta: Mask of the Phantasm on syvällinen ja sopivan synkkäkin, ei todellakaan pikkulapsille sopiva. Se tekee kunniaa sekä Bruce Waynelle että Batmanille persoonina. Bruce/Batman on todellakin hyvin mielenkiintoinen hahmo ja se on yksi syistä, miksi Batman on suosikkini supersankareiden joukosta.

   Poista