perjantai 21. lokakuuta 2016

Liebster Award-tunnustus IV


Olen totisesti otettu, sillä sain jälleen kerran Liebster Award-tunnustuksen, tällä kertaa Kansientakaiset maailmat-blogin Ethell Rediltä - kiitos!

1. Minkä kirjan maailmassa haluaisit elää?
Heti ensimmäisenä vaikea kysymys. :D Gotham voisi olla mielenkiintoinen paikka elää, vaikka onkin melko epävakaa paikka - hyvällä tuurilla ei törmää kaupungin superrikollisiin, mutta saattaisi nähdä vilauksen Yön ritarista.

Mutta ehkä ainakin jonkin verran turvallisempi vaihtoehto olisi Hary Potterien maailma ja erityisesti Tylypahka, vaikka heidän olisi syytä aloittaa kunnon talkoot koulukiusaamisen nitistämiseksi. Olisi hienoa oppia taikomista ja elää velhomaailmassa.

2. Kumpaa on helpompi lukea: minä- vai hän-kertojaa?
Minusta kumpaakaan ei ole sen helpompaa tai vaikeampaa lukea. Molemmissa on puolensa ja olen lukenut monia kirjoja, joissa on erinomaisesti toteutettu minä- tai hän-kertoja. Minä-kertojaan voi olla vaikeampaa luottaa todennäköisemmän puolueellisuuden takia, mutta hän-kertoja voi olla sitä myös eikä hän-kertojan kautta välttämättä pääse tutustumaan tarpeeksi hyvin hahmojen mielenmaisemiin.

3. Leikitäänpä, että olet saanut kaksi lasta, tytön ja pojan, ja sinun tulee nimetä heidät lempihahmojesi mukaan (1-3 nimeä). Mitä antaisit heille nimeksi ja miksi?
Apuuva, kamalan vaikeaa tämä! Monien lempihahmojeni nimet ovat sellaisia, joita en oikeassa elämässä antaisi mahdolliselle omalle lapselle... Nooh...

Pojalle voisin antaa nimeksi Vilho Antero Tuntemattoman sotilaan Koskelan ja Rokan mukaan. He ovat suurimpia suosikkejani kirjoissa ja nimet ovat sopivasti suomalaisessa muodossa. Lisäksi heidän nimensä ovat sellaisia, joista pidän ja ne sopivat hyvin yhteen.

Tytön nimi onkin sitten huomattavasti vaikeampi... Monilla naispuolisilla suosikkihahmoillani on räikeän ulkomaalaiset nimet. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin nimetä tytön Hermione Elisabetiksi. Hermione on ehdottomasti yksi suosikkihahmoistani Harry Potter-sarjassa ja tykästyin pienenä hänen nimeensä kovasti. Tytön toinen nimi taas on muokattu suomalaiseen asuun Ylpeyden ja ennakkoluulon Elizabeth Bennetin mukaan. 

4. E-kirja vai paperiversio?
Paperiversio ehdottomasti. Minun on vaikeampaa keskittyä lukemaan näytöltä kuin paperista. Lisäksi rakastan sivujen hypistelyä ja kääntelyä sekä kirjan tuoksua.

5. Missä lukemassasi kirjassa on mielestäsi kauneimmat kannet?
No nyt taas pitäisi sitten yrittää miettiä, mitä kaikkea sitä on tullut lukeneeksi. :D Ainakin Gene Wolfen Kiduttajan varjossa on kauniit kannet... Ai niin, Victor Hugon The Man Who Laughsin kannet ovat aivan ihanat - valitsen sen!

6. Voisitko kuvitella kirjoittavasi kirjan?
Olen joskus ammoisina aikoina kirjoitellut pieniä tekstejä, mutta siitä on hyvin kauan aikaa. Enkä tiedä, keksisinkö tarpeeksi hyvää tarinaa, että siitä saisi kirjan ja että riittäisikö minulla omistautuminen. Olisi aika typerää aloittaa kirjaa, joka jäisi sitten kesken, jos siihen kyllästyy.

Olisi kyllä kiva alkaa aktivoida kirjoitusharrastustakin uudestaan. Jos vaikka löytäisin jostain sanataidekurssin tai muun vastaavan, jolle osallistua...

7. Minkä taruolennon ottaisit lemmikiksi?
Hömm... Monet taruolennot kiinnostavat minua, mutta taitaisin ottaa feenikslinnun - se ei kuolisi koskaan, vaan syntyisi aina uudestaan. Siitä olisi seuran lisäksi myös suurta hyötyä, sillä sen kyyneleet parantavat, se pystyy kantamaan painaviakin taakkoja ja tulee paikalle, kun apua tarvitsee kaikkein eniten.

8. Onko kirjahyllyssäsi jokin tietty järjestys vai laitatko kirjat vain sinne missä on tilaa?
Kirjani ovat järjestetty aakkosjärjestykseen kirjailijoiden mukaan. Tosin minulla alkavat kirjahyllyt olemaan sen verran täynnä, että osa kirjoista on vain pinoina lattialla - suurin piirtein kokojärjestyksessä, jotta tasapaino säilyy.

9. Keräiletkö fanitavaraa? Jos keräilet niin mitä sinulla on?
Kyllähän minä jonkin verran keräilen, Keräilen erilaisia Funko Pop-figuureja, Batman the Animated Series-toimintafiguureja sekä Noble Collectionin Harry Potter-tuotteita.

Funko Popeja on ehtinyt kertyä jo muutama kymmenen, enimmäkseen Batman- ja Harry Potter-aiheisia. BTAS-toimintafiguureja minulla on vasta neljä: Batman, Phantasm, Creeper ja Jokeri. Noble Collectionilta minulla on Severus Kalkaroksen taikasauva, Tom Valedron päiväkirja sekä Hermionen ajankääntäjä.

10. Millaisista asioista et pidä kirjoissa?
Ulkoisista seikoista paperiset irtokannet ovat melko ärsyttäviä, koska niiden pilalle menoa saa pelätä koko ajan - jos otan kirjan mukaan kodin ulkopuolelle, irtokannet jäävät aina kotiin.
Jos taas puhutaan sisällöstä, niin minua turhauttavat mitäänsanomattomat henkilöhahmot, täysin ennalta-arvattava juoni ja seksismi.

11. Käytkö kirjallisuus- tai fanitapahtumissa, kuten messuilla tai coneissa?
Helsingin kirjamessut ovat minulle perinne - olen käynyt siellä niin kauan kuin tapahtuma on ollut olemassa eli vuodesta 2001. Suomeen on alkanut myös pikkuhiljaa rantautua länsimaiseen populaarikulttuuriin liittyviä tapahtumia, kuten Popcult, jossa olen käynyt kumpanakin kertana. Tylyconiin olisi tarkoitus osallistua ensi vuonna. Olen myös osallistunut pari kertaa elokuvalippujen jonotustapahtumaan (Hobitti-trilogian aikana).

******

Haaste on kiertänyt niin laajalti ja olen vähän ajan sisällä tehnyt tämän useampaan kertaan, joten en haasta ketään enkä kehittele omia kysymyksiä. Liitän kuitenkin alle säännöt vielä muistutukseksi:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkintokuva esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 seuraajaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin valitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma kirjoituksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti