sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Pääsiäisen lukumaraton - koonti

©Niina T.
Lukusaldoni tältä vuodelta on tasan yksi: senkin olen kuunnellut. Ajattelin kokeilla maratoonata vuoden tauon jälkeen, jos sen avulla innostuisin taas lukemisesta. Maratonia vetää Kirjaimia-blogin LauraKatarooma - myös maratonin ohjeet löytyvät hänen blogistaan. Lukupinoni koostuu teoksista, jotka ovat minulla kesken:

 • Emily Brontë: Humiseva harju
 • Jeph Loeb: Batman - The Long Halloween
 • J. K. Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi (kuvitettu laitos)

Ajattelin maratoonata ainakin vuorokauden, mutta jos innostun, jatkan maanantain päättymiseen asti. En aseta itselleni mitään muita tavoitteita kuin lukemisen. Pyrin myös päivittämään etenemistäni tähän kirjoitukseen sekä Facebookissa, Goodreadsissä ja Twitterissä.

©Hande
Klo 17:00 - Aloitetaanpa.

Päätin lähteä liikkeelle Humisevalla harjulla. Olen lukenut teoksen kerran aikaisemmin, yläasteikäisenä. Kävin tammikuussa katsomassa romaanin pohjalta tehdyn näytelmän, ja sen innoittamana halusin lukea teoksen uudestaan. Etenemiseni on vain ollut melkoisen hidasta, joten yritän ryhdistäytyä maratonin aikana.

Klo 21:00 - Lukeminen maistuu!

Olen yllättynyt positiivisesti siitä, miten hyvin lukeminen on sujunut ottaen huomioon, että se on takkuillut kuukausia, enkä ole saanut päätökseen fyysisiä kirjoja sitten viime marraskuun. Humiseva harju on edelleen mielenkiintoista luettavaa, ja olen edelleen häkeltynyt siitä, että jotkut pitävät romaania suurena rakkaustarinana. Muistan ihmetelleeni samaa myös yläasteikäisenä. Aloin jokin aika sitten kuitenkin kaivata vaihtelua ja aloitin The Long Halloweenin lukemisen. Huomasin, että olen unohtanut tyystin, mitä sarjakuvassa on tapahtunut ennen kirjanmerkkini kohtaa, joten päätin aloittaa koko teoksen alusta.

Sivuja luettuna: 156.

Klo 0:30 - Yöpuun aika.

Sainpas luettua The Long Halloweenin tällä kertaa loppuun - toinen kerta toden sanoo! :D Pidin tarinasta - siinä Batman sai olla ennen kaikkea etsivä, ja mysteeri piti minut varpaillani loppuun asti. Nyt minua alkoi väsyttää sen verran, että valmstaudun käymään unten maille. Taidan kuitenkin jatkaa kuvitettua Viisasten kiveä "iltasatuna". Hyvää yötä!

Sivuja luettuna: 450.

Klo 14:30 - Hitaasti, mutta varmasti.

Tänään minun on ollut todella vaikea saada itseni vireystilaan, jossa jaksaisin keskittyä lukemiseen, tai mihinkään muuhunkaan syvällisempää ajatusta vaativaan tekemiseen. Olen kuitenkin saanut jatkettua jonkin verran Humisevaa harjua, kun olen lukenut normaalia hitaammalla nopeudella. Ilahduttavaa on kuitenkin se, että nautin lukemisesta pitkästä aikaa. Vielä kuukausi sitten tilanteeni oli aivan toinen.

Sivuja luettuna: 500.

Klo 18:50 - Nyt se loppui.

No niin, nyt on aika päättää maratoonaaminen tältä kertaa. Keskittyminen alkaa hiukan herpaantua ja pitäisi myös velvollisuuksia hoitaa. Sain kuitenkin luettua kelvollisesti ja huomasin lukemisen tuottavan minulle jälleen iloa. Luin päivän aikana vain Humisevaa harjua, sillä haluan muistuttaa mieleeni, miten tarina jatkuukaan.

Maratonin lukemisto:
Emily Brontë: Humiseva harju, 196 sivua
Jeph Loeb: Batman - The Long Halloween, 376 sivua (luettu loppuun)
J. K. Rowling: Harry Potter ja viisasten kivi (kuvitettu laitos), 30 sivua

Sivuja luettu yhteensä: 602

Oli mukavaa lukea pitkästä aikaa ja vielä melko omistautuneesti. Nyt, kun ilo lukemiseen on löytynyt kadoksissa olon jälkeen, voisin yrittää ottaa tavaksi lukea joka päivä edes muutaman sivun.

Kiitos ja kumarrus!

7 kommenttia:

 1. Ihanan kirjan olet ottanut luettavaksi: Humiseva harju. Hyvää maratonin jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan pitäneeni tästä myös ensimmäisellä lukukerralla ja pitää se otteessaan nytkin. Myöhästyneet kiitokset! :)

   Poista
 2. Sehän sujui siis hyvin, ku sait lukemisen iloa takaisin! <3

  VastaaPoista
 3. hmm. lukenut humisevan harjun kerran, vuosia sitten ja katsonut pari leffasovitusta. minä olen pitänyt sitä rakkaustarinana, joskin todella surullisena. mielenkiinnosta utelisin, että millaisena kirjana sinä sitä luet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on kyllä rakkaustarina, mutta se on niin toksinen, etten romanssiksi sitä nimittäisi - se on tuhoon tuomittu alusta asti. Humiseva harju on minulle enemmän traaginen kuvaus siitä, miten kaltoinkohtelu vaikuttaa ihmisen elämään ja ihmissuhteisiin.

   Poista
 4. aa, no sitten ollaankin samoilla linjoilla, sillä pienellä erolla, että ei voi olla varma, olisiko Heatcliff hyvin kohdeltunakaan ns. hyvä ihminen (määritelmää sen enempää syventämättä). toisten luonto ei ole alkujakaan hyvään taipuvainen.

  romanssina en pidä itsekkään. traaginen rakkaustarina. ja kuvaus myös valintojen vaikutuksesta.

  kyllä sitä aika sydän vereslihalla sai lukea. vieläkin tulee kylmät väreet kun ajattelee sitä tarinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, kukaan ei synny pahana eli vaikeat elinolosuhteet ja myöhemmin esimerkiksi hemmottelu voivat vaikuttaa Heathcliffin kostonhimoon. Hän ei kuitenkaan ollut ainoa, jota ajattelin: Myös Hindley ja Catherine joutuvat kaltoinkohdelluiksi sekä myöhemmin ainakin Hareton. Kirja on täynnä lapsia, joita ei rakastettu tarpeeksi, mikä sitten vaikuttaa heidän elämiinsä.

   Poista