tiistai 18. joulukuuta 2018

Kirjabloggaajien joulukalenteri - 18. luukku

©Niina T. / Yöpöydän kirjat
Tämä kirjoitus on osa kirjabloggaajien joulukalenteria. Edellinen luukku aukesi Pauline von Dahlin blogissa ja huomisen pääsee näkemään Mrs Karlsson lukee-blogista.

Lupautuessani tekemään jo kolmannen kerran luukun perinteiseen kirjabloggaajien joulukalenteriin, jouduin vieraille vesille: valitsin ensimmäistä kertaa päivän, johon ei liity mitään valmista teemaa. Minulla olikin aluksi hankaluuksia keksiä, millaisen luukun loihtisin. En halunnut tehdä siitä liian tavanomaista, mutta halusin teeman olevan edes jollakin tapaa jouluinen. Olen lukenut tänä vuonna todella paljon sarjakuvia, joista suurin osa supersankariteemaisia. Koska Batman on ehdoton suosikkini omankädenoikeuden harjoittajista, päätin pohtia, millainen hänen joulunsa olisi.

Gothamin rikollisia yhtään tuntien heistä suurin osa tuskin kunnoittaa joulun pyhiä jättämällä töllön työnsä tekemättä - osa jopa intoutuisi rauhan ja rakkauden juhlasta sen verran, että tekisi piruuttaan jonkinmoisen rikoksen, kesymmän tai hurjemman. Tapahtui mitä hyvänsä, Batmanin työmoraali on liian korkea, jotta hän voisi pitää vapaata joulun pyhien aikaan, jos hänen kotikaupungissaan tapahtuu jotain kamalaa.

Pystyn kuvittelemaan hyvinkin monen Gothamin alamaailman jäsenistä suunnittelevan jonkinlaista vääryyttä joulun varalle. Kenties Kalenterimies hyökkää lastenkotiin, Kissanainen päättää ryöstää arvoesineitä pullollaan olevan museon tai Jokeri karkaa Arkham Asylumista joulukuusiraketilla kidnapatakseen Gothamin silmäätekeviä - saattaen Batmanin vaarallisiin ansoihin tämän yrittäessä pelastaa siepattuja. Bruce Wayne on käymässä joulupöytään holhokkinsa Dick Graysonin kanssa, kun uutinen rötöksestä saavuttaa hänet. Syvä huokaus. Pakkohan se on lähteä, ei siinä muu auta. Yön ritari ryntää sen jälkeen Lepakkoautolle Robin seuranaan - kaupunki on pelastettava, oli joulu taikka ei. Hovimestari Alfred Pennyworth töksäyttäisi kaksikon perään tyynesti, joskin sarkastisesti, ettei ajatellutkaan juuri valmistamansa joulukalkkunan maistuvan uunituoreena erityisen maukkaalta.

Leppakosignaalin kuultaessa kaupungin iltataivaalla Batman ja Robin kohtaavat poliisipäällikkö James Gordonin, jolta kuulevat viimeisimmät päivitykset tilanteeseen. Myös Gordonin joulunvietto on keskeytynyt ikävästi välikohtauksen takia ja toivoo tilanteen päättyvän pikaisesti. Tiedot saatuaan oikeuden puolustajakaksikko ryhtyy tuumasta toimeen ja rientää kohtaamaan senkertaisen vastustajansa. Ilta vaihtuu yöhön sankareiden siirtyessä paikasta toiseen konnan tai tämän uhrien perässä. Mukaan mahtuu vauhtia ja vaarallisia tilanteita, kuin myös tiivistä ajattelu- ja yhteistyötä. Lopulta rikollinen saadaan kuitenkin nalkkiin - Batman ja Robin saattavat joutua pelastamaan tämän hengenkin, jos hän töpeksii tarpeeksi pahasti paetessaan kaksikkoa. Pahantekijä päätyy telkien taakse ja mahdolliset uhrit saadaan pelastettua.

Yön pikkutunteina sänkileukainen Batman ja Robin palaavat takaisin kotiin väsyneinä, mutta tyytyväisinä: kaupunki on jälleen turvassa, ainakin toistaiseksi. Alfred on pitänyt jouluherkkuja lämpimänä kaksikkoa varten ja ruoka maistuukin heille erinomaisesti pitkän yön jälkeen. Nukuttuaan yli puolenyön Bruce Wayne viettää hiljaista joulua Alfredin ja Dickin kanssa. Kenties he pelaavat lautapelejä tai katsovat jonkin perinteisen jouluelokuvan - ja muistelevat tietysti edellisen yön seikkailuja.

©Hande

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti