sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Operaatio Omannäköinen blogi

Olen kirjoittanut tätä blogia nyt vajaat kahdeksan kuukautta. Minulle tekstin lisäksi myös blogin ulkoasu on tärkeä, mutta minulta ovat puuttuneet välineet ja taito luoda persoonallinen ilme. Alkutaipaleella oli siis tyydyttävä siihen, mitä Bloggerilla oli tarjottavanaan. Lopputulos oli mielestäni kelvollinen.

Päästyäni kunnolla bloggaamisen makuun aloin myös etsiskellä aktiivisemmin blogeja seurattavakseni. Ihmisillä on toinen toistaan hienompia ulkoasuja - haaveilin mieleni sopukoissa siitä, että minäkin joskus saisin blogistani itseni näköisen. Eilen päätin, että jos moni muu on onnistunut tekemään blogiinsa bannerin, niin minäkin pystyn. Aloin selailla internetin ihmeellistä maailmaa ja löysin paljon hyviä ohjeita bannerin tekemiseen. Sitten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Ainoa asia, jonka suunnittelin etukäteen, oli siluetin käyttäminen. Inspiraation sain (yllätys, yllätys) Tuntemattoman sotilaan kannesta. Löysin ilmaisen kuvanmuokkausohjelman, jonka avulla pystyin muokkaamaan tavallisesta valokuvasta siluetin. Tämän jälkeen suuntasin sivustolle, jossa voi luoda bannereita ja vain kokeilin erilaisia asetuksia ja fontteja. Noin tunnin pakertamisen jälkeen sain aikaiseksi itseäni miellytävän lopputuloksen.

Pidän Bloggerin tarjoamasta, aiemmin käyttämästäni mallista, joten säilytin sen - värimaailmaa muokkasin sopivammaksi banneria ajatellen. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja toivon sen kelpaavan myös lukijoilleni. On mukavaa huomata, että myös "tavan tallaaja" kykenee tekemään blogistaan omannäköisen.

Mitä tulee kirja-arvosteluihin, sain eilen päätökseen viimeisimmän lukemani opuksen - pyrin tekemään siitä kirjoituksen lähipäivinä.

2 kommenttia:

  1. Hieno! Tykkään tästä vihreästä värimaailmasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vihreä on toinen lempiväreistäni, joten pitihän sitä käyttää blogissakin.

      Poista