sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen lukumaraton - koonti

©Niina T.
Blogini on viettänyt nyt lähes kaksi kuukautta hiljaiseloa, jos ei oteta lukuun ensimmäisen oman lukuhaasteeni lanseeraamista. Koulu on pitänyt minua kiireisenä, eikä minulla ole vapaa-ajalla riittänyt virtaa kirjoittaa rästiin jääneitä tekstejä. Huomasin myös, etten ole osallistunut lähes vuoteen yhteenkään lukumaratoniin. Muutama päivä sitten näin Yöpöydän kirjat -blogissa ilmoituksen Pääsiäisen lukumaratonista (tarkemmat ohjeet löytyvät linkin takaa), ja päätin ottaa siihen osaa. Josko se innostaisi minua myös kirjoittamaan rästitekstit.

En ole miettinyt maratonlukemistoani lainkaan, sillä minulla on ennestään kesken useampi teos. Aion lukea niistä kaikkia, mutta niiden lisäksi ajattelin ottaa lukuun myös ainakin yhden sarjakuvan Batman 80 vuotta -lukuhaastetta varten. Alustava lukupinoni näyttää tältä:
  • Naomi Alderman: Voima
  • Pierre Lemaitre: Tulen varjot
  • Jeph Loeb: Batman - The Long Halloween
  • Rafel Nadal Farreras: Palmisanon kirous

©Hande
Minulla ei ole sen kummempia tavoitteita maratonin suhteen. Luen pinoni kirjoja sen verran, kuin jaksan ilman stressiä sivumääristä. Aloitan oman urakkani vasta illalla - tarkkaa kellonaikaa en osaa sanoa. Päivitän maratonin etenemistä tähän kirjoitukseen ja pyrin antamaan väliaikatietoja myös Facebookissa, Goodreadsissä ja Twitterissä

*****

Klo 21:40 - This is how it happened. This is how I started a reading marathon.

Päivä on nyt pulkassa ja hengähdystauko pidetty, joten on aika aloittaa maraton! Olo on hiukan voipunut tämänpäiväisistä menoista, mutta päätin silti aloittaa - luen rauhassa omaan tahtiin ottamatta turhaa stressiä. Ajattelin korkata koitokseni Palmisanon kirouksella, sillä se on minulla entuudestaan hyvällä mallilla ja kenties luenkin sen loppuun maratonin aikana.

Klo 0:45 - Alku aina hankalaa

Maraton ei ole käynnistynyt osaltani kovin vauhdikkaasti - innostuin juttelemaan ystäväni kanssa, enkä tietenkään malttanut silloin lukea intensiivisesti. Olin ennen maratonin alkua jo reilusti yli Palmisanon kirouksen puolenvälin, mutta tarina on edennyt vauhdikkaasti. On ollut mielenkiintoista perehtyä italialaiseen kyläyhteisöön sekä maan historiaan maailmansotien aikaan. Nyt painun pehkuihin ja jatkan maratonia herättyäni. Hyvää yötä!

Sivuja luettuna: 54.

Klo 17:20 - Kankeaa menoa...

Valitettavasti maraton ei ole ottanut kovin hyvin tuulta alleen yöunien jälkeenkään. En tiedä, miksi, mutta keskittyminen lukemiseen on tuottanut vaikeuksia ja mieleni tekisi koko ajan tehdä jotain aivan muuta. Olen jatkanut jonkin verran Palmisanon kirouksen lukemista ja tänään aloitin Jeph Loebin Batman - The Long Halloweenin. Tarina vaikuttaa tähän asti mielenkiintoiselta, vaikka minulla on hiukan ristiriitaiset tuntemukset Tim Salen kuvituksesta. Koska lukeminen yhtäjaksoisesti ei tunnu nyt sujuvan, aion ottaa loppuajan löysin rantein: luen, jos luen, enkä halua ottaa turhaa stressiä lukemisen määrästä - en halua tehdä tästä tuskien taivalta.

Sivuja luettuna: 221.

Klo 21:30 - Jaaha, se oli siinä sitten.

No ei kyllä mennyt kovin hääppöisesti tämä maraton, ikävä kyllä. Innostuin tekemään kaikkea aivan muuta, joskin jatkoin sentään kiitettävästi The Long Halloweenia. Tarina on pitänyt hyvin otteessaan, vaikka olenkin melko hyvin arvannut, kuka on syyllinen kertomuksen rikosvyyhtiin. Sarjakuva muistuttaa hauskalla tavalla perinteisiä dekkareita, ja pidän tästä tyylistä. Päätän kuitenkin maratonin nyt hiukan etuajassa, sillä en jaksa enää keskittyä.

Maratonin lukemisto:
Rafel Nadal Farreras: Palmisanon kirous, 107 sivua
Jeph Loeb: Batman - The Long Halloween, 251 sivua

Sivuja luettu yhteensä: 358

Luinkin maratonin aikana vain kahta kirjaa neljästä, mutta ei se mitään - en kuitenkaan asettanut kovin kunnianhimoisia tavoitteita koitokselle. Lopullinen sivusaldoni on koko oman maratonhistoriani alhaisin, mutta sainpahan luettua kuitenkin! Se on jo sinänsä saavutus, sillä viime aikoina olen saanut yleensä luettua vain julkisissa kulkuneuvoissa matkalla arkivelvollisuuksiini. En lupaa vielä mitään, mutta toivon saavani blogiin hieman lisätäytettä lähiaikoina.

Kiitos ja kumarrus!

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun olit mukana lukumaratonilla. Määrä ei ole aina (tai juuri koskaan) pääasia, se, että ylipäätään lukee puolestaan on. :) Itse päädyin lukemaan sarjakuvaa ja lastenkirjoja, vastapainoksi hieman tahmealle klassikolle, jonka luin lukupiirin toiseksi viimeistä kertaa varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kun vedit maratonin! Oli mukavaa osallistua, vaikken koko ajan malttanutkaan lukea. :) Hyvä, että löysit itsellesi mieluisaa luettavaa klassikkokoitoksen jälkeen!

      Poista