torstai 9. maaliskuuta 2017

Paul Dini: Streets of Gotham - The House of Hush

©Hande
Paul Dini: Streets of Gotham - The House of Hush
DC Comics 2011

Viimeinen kirja, jonka ehdin lukea loppuun ystävänpäivän lukumaratonin aikana, oli Streets of Gotham-kokoelman päätösosa, The House of Hush. Tällä kertaa Paul Dini on tarinoiden osalta yksin puikoissa - kuvituksesta on vastannut jälleen kerran Dustin Nguyen, joten kokonaisuuden tyyli pysyy samana kaikilta osin.

HUOMIO! Tästä eteenpäin arvio sisältää juonipaljastuksia. Jos haluat välttyä niiltä, siirry lukemaan "Juonipaljastukset päättyvät."-tekstistä eteenpäin.

Tommy Elliotin eli Hushin suunnitelma tuhota Bruce Waynen perintö esiintymällä itse miljardöörinä ei ole sujunut kovin hyvin: vaikka gothamilaisille juoni myy kuin häkä, Brucen läheiset eivät anna höynäyttää itseään, ja Tommy onkin tiukasti Batmanina toimivan Dick Graysonin sekä tämän liittolaisten valvonnassa. Elliotille koittaa kuitenkin tilaisuus livahtaa tiehensä ja kostaa Waynen perheelle katkeran gangsterin avulla. Hush ei ole kuitenkaan ainoa, joka tuottaa päänvaivaa Yön ritarille, sillä samoihin aikoihin Gothamia alkaa vaivata tahdottomina zombeina rellestävien ihmisten aalto.

Streets of Gotham-sarjan kolmas osa sisältää edeltäjästään poiketen vain kaksi tarinaa: nimikkotarinan sekä The Carpenter's Talen, joka keskittyy Gothamin vähemmän tunnettuun konnaan, Carpenteriin. Tämä kertomus oli mielestäni melko laimea, mutta onneksi se oli ensimmäisenä, jolloin sen tylsistyttävä vaikutus pyyhkiytyi mielestäni päästyäni käsiksi The House of Hush-tarinaan.

Nimikkotarinasta pidin hyvinkin paljon, sillä juoni oli kiehtova ja se sisälsi paljon kiinnostavia elementtejä, muun muassa takaumia liittyen Brucen vanhempiin sekä pakkaa sekoittavan mysteerin tahdottomana rikoksia tekevistä henkilöistä. Tarina imaisi mukaansa jännittävyydellään sekä juonenkäänteillään. Tunnelma oli enimmäkseen melko synkkä ja hyytävä, mutta ajoittain sain nauraakin, erityisesti Batmanin harrastamalle kuivalle huumorille. Suurin yllätys oli tieto, että Bruce Wayne onkin elossa ja on pukenut jälleen ylleen Batmanin manttelin ja naamion - lienee tarpeetonta sanoa, että ilahduin uutisesta ikihyviksi.

Tälle kohdalle tuli naurettua ehkä liiankin pitkään. :D

Juonipaljastukset päättyvät.

Dini käsittelee jälleen kerran taitavasti ihmissuhteita, niin takaumissa kuin nykyhetkessäkin. Oli kiintoisaa lukea takaumien kautta tarinaa, jossa kerrotaan, miten Brucen vanhemmat ovat tutustuneet - tällaiseen en ole törmännyt koskaan aikaisemmin Batman-sarjakuvissa. Pidin suuresti myös siitä, miten kaikki hahmot linkittyivät jotenkin toisiinsa, erityisesti nimikkotarinassa. Ihmissuhteet ovat kuitenkin myös yksi The Carpenter's Talen harvoista hyvistä puolista.

The House of Hush päättää Streets of Gotham-kokoelman hienolla tavalla. Vaikka laimeahko Carpenter-tarina latisti kokonaisuutta, nimikkotarina oli niin vetävä, ettei sarjakuvaa voi missään nimessä väittää huonoksi lukukokemukseksi. Oli myös mukavaa lukea pitkästä aikaa sarjakuvia, joissa Hush on mukana, sillä hän on erittäin kiintoisa lisä Batmanin vihollisgalleriaan.

Arvosana: ✮✮✮✮

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti