sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Liebster Award-tunnustus III


Sain Rossin lukucornerilta kolmannen Liebster Award-tunnustukseni - kiitos siitä! Koska sain edellisen tunnustuksen vasta hiljattain, vastaan vain saamiini kysymyksiin, enkä jaa haastetta eteenpäin.

1. Mihin kirjan hahmoon syntyi viimeksi vahva tunneside?
Viime aikoina vahva tunneside on kehittynyt kolmeen hahmoon kahdesta eri kirjasta: Lou Clarkeen, Will Traynoriin ja Isoon kilttiin jättiin. Kaksi ensimmäistä ovat Moyesin Kerro minulle jotain hyvää-romaanista ja kolmas Dahlin samannimisestä kirjasta.

Vaikka Lou ja Will ovat luonteiltaan ja taustoiltaan hyvin erilaiset, samastuin heistä kumpaankin vahvasti ja ymmärsin molempien teoksen aikana tekemiä valintoja hyvin. IKJ on taas ihanan sympaattinen luovine puhetyyleineen ja hauskoine tarinoineen - hän on hahmo, jonka kanssa olisi erittäin mukavaa ystävystyä.

2. Kuunteletko musiikkia lukiessa, jos, niin mitä?
Minulle tulee orpo olo, jos kotona ei soi musiikkia - kuuntelen sitä myös kirjoja lukiessani. Minulla ei ole mitään erityistä "lukemismusiikkia", vaan kappaleet valikoituvat senhetkisen fiiliksen mukaan. 

3. Oletko tutustunut ulkomaisiin kirjavlogeihin YouTubessa? Mihin?
En seuraa kirjavlogeja lainkaan, en kotimaisia enkä ulkomaisia. Minulle kirjoitetussa muodossa olevat blogit ovat jostain syystä mieluisampia. Olen katsonut muutamia satunnaisia kirjavlogi-videoita, eivätkä ne ole vedonneet minuun samalla tavalla kuin blogista luettu teksti.

4. Valitse yksi kirja minkä olisit itse halunnut kirjoittaa?
Aijaijai, nyt pistit pahan! Tulee myös kieltämättä melko lockhartmainen olo ajatuksesta, että olisin halunnut kirjoittaa jonkun toisen tekijän kirjan itse. :P Asiaa kuitenkin kauan pohdittuani päädyin valitsemaan Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla. Historialliset romaanit kiinnostavat minua kovasti, ja tämä trilogia käsittelee Suomen historiaa mielenkiintoisesta näkökulmasta. Sen tekeminen on vaatinut paljon taustatyötä, ja minusta olisi mukavaa kirjoittaa sellainen teos.

En sitten yhtään kunnianhimoisemmin valinnut, mutta vastasinpahan rehellisesti! :D

Muokkaus ©Hande
Kuvan lähde: http://herocomplex.latimes.com/movies/harry-
potter-a-decade-of-hogwarts-professors-and-first-class-
actors/attachment/clh1-ca-oe-1025-chamber29-o-1/

5. Onko sinulla salaa "huonoja" tapoja? Esim. kaivat nenää julkisesti tai pieraiset ja syytät siitä toista? Kerro yksi.
Öööö... Ei nyt äkkiseltään tule mieleen... Minulla saattaa nousta äänenvoimakkuus vahingossa, jos innostun puhumastani aiheesta, mutten nyt tiedä, onko se varsinaisesti huono tapa... 

6. Olet yksin Alaskan erämaassa, sinua paleltaa ja löydät aution hirsimökin. Sisälle päästyä huomaat, että siellä on kaikki sinun omistamasi kirjat hyllyillä. Sinun pitää sytyttää takka, eikä saatavilla ole muuta sytykettä kuin kirjasi. Minkä valitset?
Aivan kamala kysymys! Saattaisin kyllä tuossa vaiheessa yrittää uhrata hirsimökin osia lämmittämiseen... :P Mutta jos on aivan pakko valita yksi... hmmm... No, oikeastaan voisin heittää takkaan surutta Donna Tarttin Jumalat juhlivat öisin. Vaikka kuulunkin vähemmistöön, en välittänyt kirjasta erityisemmin, joten tuskin potisin suuria tunnon tuskia heittäessäni sen takkaan, vaikken yleisesti hyväksykään kirjoihin kohdistuvaa väkivaltaa (lukuunottamatta Valittujen palojen lyhennettyjä tekeleitä).

7. Pidätkö yleisesti paljon lukevia ihmisiä keskivertoa fiksumpina?
Olen huomannut paljon lukemisen korreloivan ainakin mielekkään keskustelun kanssa - moni henkilö, jonka kanssa voin käydä rakentavaa keskustelua ilman tunteiden kuumenemista, vaikka mielipiteet eroaisivat, ovat monesti paljon lukevia.

En tiedä, pidänkö paljon lukevia yleisesti fiksumpina, mutta olen huomannut, että paljon lukevien vaikuttaisi olevan helpompaa suhtautua uusiin asioihin avomielisesti verrattuna keskivertoihmiseen. 

8. Valitse: Kalevala vs. Tuntematon sotilas
Tuntematon sotilas, ehdottomasti. En ole lukenut Kalevalaa (vielä), mutta Tuntematon on tullut luettua yhteensä viisi kertaa. Olen kyllä lukenut erillisiä kappaleita Kalevalasta, ja niiden perusteella uskallan sanoa, että vaikka lukisinkin teoksen kokonaan jossain vaiheessa, se ei tule herättämään minussa yhtä vahvaa tunnesidettä kuin Tuntematon.

9. Jos mielikuvitusystäväsi möläyttää yksi päivä, että sinun lukumakusi on aivan hirveä, niin vaihdatko mielikuvitusystävää vai alatko lukemaan jotain muuta?
Mielukuvitusystäväni vaihtuisi ja hyvin äkkiä. Minun lukumakuni on sen verran laaja, että jos minun lukumakuni olisi jonkun mielestä aivan hirveä, voisi päätellä, ettei tämä ihminen pidä muista kirjoista kuin harlekiini-romaaneista (ainoat kirjat, joihin en missään nimessä suostu koskemaan).

10. Minkä kirjan antaisit eduskunnalle luettavaksi?
No tässä on kyllä toinen vaikea kysymys... Ensimmäisenä tuli mieleen William Goldingin Kärpästen herra. Olen lukenut sen itse viisi vuotta sitten ja se teki lähtemättömän vaikutuksen - ja nykyisin tuntuu, että ajat muistuttavat pelottavan paljon kirjan tilannetta. Voisin lisätä mukaan vielä saatesanoiksi jonkinlaisen varoituksen, ettei varmasti jäisi pointti huomaamatta...

11. Itsellesi tärkeä lause lukemastasi kirjasta?
Hitsit, näitäkin on todella paljon... Taidan olla tylsä ja ottaa taas lainauksen Harry Pottereista, tarkemmin sanottuna Liekehtivästä pikarista:

"Oon mikä oon, enkä häpee. 'Älä ikuna häpee', mun isäpappa tykkäs sanoo, 'jotkut pitää sitä pahana, mutta semmosilla ei kannata mieltään vaivata.' Ja oikeessa se oli."
******

Huhhuh, nämä kysymykset olivat kovia paloja purtavaksi, mutta sainpas vastattua kaikkiin! :D Kiitos vielä Rossille tunnustuksesta ja haasteesta, kysymykset olivat hyvin mielenkiintoisia, ja oli hauskaa pohtia niihin vastauksia!^^

Laitetaan tänne loppuun vielä säännötkin, vaikken enää laitakaan haastetta eteenpäin:

Säännöt:

1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

2 kommenttia:

  1. Iso kiitos vastauksista!! Oli mielenkiintoista lukea ne :) Onneksi mun itse ei tartte näihin vastailla :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse tehdyissä kysymyksissä on tosiaan se hyvä puoli, ettei tarvitse itse niihin vastauksia miettiä. :D Sinun kysymyksissä riitti purtavaa, mutta kyllä niihin oli hauskaa vastata, kun sai tarpeeksi miettimisaikaa. :)

      Poista