sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Jody Revenson: Harry Potter - suuri hahmokirja

©Hande
Jody Revenson: Harry Potter - suuri hahmokirja
Readme.fi 2015

Olen havitellut tätä kirjaa ties miten kauan, mutta kallis hinta on karkoittanut minut sen luota. Minulla on kuitenkin menossa suuri Potter-intoilu, kuten jotkut ovat saattaneet huomata, ja päätin hankkia hahmokirjan kokoelmaani. En malttanut odottaa lukupinon pienenemistä, joten luin kirjan heti sen saavuttua.

Kuten nimikin jo kertoo, Harry Potter - suuri hahmokirja keskittyy elokuvasaagan hahmogalleriaan. Teoksessa kerrotaan erityisesti hahmojen ulkoisen olemuksen luomisprosesseista, ja ääneen pääsevät muun muassa osa elokuvien ohjaajista, maskeeraajia hiusmuotoilijoita, pukusuunnittelijoita sekä tarpeistonhoitajia, unohtamatta myöskään roolihahmojen esittäjiä.

Kirja sisältää mielenkiintoista ja yksityiskohtaista tietoa rekvisiitasta, hahmojen puvusteista ja maskeerauksista sekä näyttelijöiden kertomuksia hahmoihinsa liittyen. Teoksessa kerrotaan muun muassa, mistä  pukusuunnittelijat ottivat vaikutteita luodessaan velhomaailman tyyliä, miksi Hermionen hampaat eivät ole epätavallisen suuret ja miksi lordi Voldemortin silmät ovat siniset kirjoista tutun punaisen sijaan. Pidin myös siitä, miten kirjassa kerrottiin jokaisen esitellyn hahmon taikasauvasta.

Teos on kattava ja viihdyttävä, mutten voinut sivuuttaa muutamaa perustavanlaatuista virhettä. Pahin niistä oli elokuvasarjan kolmannen osan nimeäminen Puoliveriseksi prinssiksi, vaikka osan nimi on Azkabanin vanki. Tällaisen tietokirjan tekijälle sarjan osien nimien pitäisi olla perustietoa, joka on tarkistettu tarpeen tullen useaan otteeseen. Olen tämän vuoksi pöyristynyt siitä, ettei kukaan ole prosessin aikana huomannut virhettä, vaikka tiedot olisi helppoa tarkistaa.

Vaikka Harry Potter - suuri hahmokirja sisälsi joitakin virheitä, se on viihdyttävä ja mielenkiintoinen lukukokemus. Lisäksi se tarjosi minulle uutta tietoa elokuvien tekemisestä, vaikka olenkin perehtynyt aiheeseen dokumenttien ja muun kirjallisuuden kautta. Suosittelen lämpimästi Potter-elokuvien ystäville.

Arvosana: ✮✮✮✮½

2 kommenttia:

  1. Hieno kuva :) Kirja on varmasti mielenkiintoinen, mutta ikävää, että siinä oli tuollainen virhe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Kirja on kyllä mielenkiintoinen, vaikka pari virhettä siellä olikin.

      Poista