sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Kirjakuva päivässä-haaste: kuvat 26-31

Kuvat päiviltä 26-28.
©Hande

26. Kirjallisuutta sängyssä
Vietin myös Tapaninpäivän maaseudulla. Selailin lomapaikkamme kirjahyllyjä läpi ja sattumalta sieltä löytyi yksi lapsuuden suosikkikirjoistani: Peppi Pitkätossun tarina à la Astrid Lindgren. Minulla on oma versioni teoksesta kotona, ja muistan kuinka sitä tuli luettua usein myös sängyssä - oivallinen valinta päivän kuvaan, siis!

27. Henkistä kasvua
Täytin vihdoinkin Joululaulun kokoisen aukon yleissivistyksestäni - pidin teoksesta kovasti, ja se on täydellinen valinta tämän päivän kirjaksi. Oli hienoa lukea tarina, jossa neljän haamun ilmestyminen Ebenezer Scroogelle saavat itsekkään ja joulua vihaavan miehen heltymään.

28. Kirja jossa on kartta
Minulle tuli aivan ensimmäisenä mieleen J. R. R. Tolkienin Taru sormusten herrasta-trilogia tämän päivän aiheen lukiessani. Muistan, miten pienenä kirjan liitteenä tuleva kartta teki minuun suuren vaikutuksen - olen pitänyt aina kirjojen mukana tulevista mahdollisista irto-osista.

Kuvat päiviltä 29-31.
©Hande

29. Luettu yhdessä päivässä
Olen melkoisen nopea lukemaan. Viime vuonna päätin kuitenkin haastaa itseni lukiessani Harry Potter-septologiaa uusiksi: aiemmin ennätykseni Harry Potter ja Feeniksin killan lukemisessa on ollut kaksi päivää, mutta aioin lukea teoksen päivässä viime vuoden Helmet-lukuhaasteen innoittamana. Onnistuin tavoitteessani.

30. Huikea lopputaistelu
Oli vaikeaa keksiä tähän kohtaan kirjaa - en ole lukenut pitkään aikaan teosta, jossa olisi varsinaista lopputaistelua. Pohdiskelun jälkeen mieleeni kuitenkin pulpahti Nälkäpeli-trilogian päätösosa. Lopputaistelu ei ole aivan perinteisimmästä päästä, minkä vuoksi se teki minuun vaikutuksen.

31. Juhlatunnelmaa
Tämä kohta taisikin olla koko kuvahaasteen vaikein! Sain tutkiskella huolella kirjaluetteloni läpi, ennen kuin silmäni osuivat tähän Porvoon valtiopäivistä ja niihin liittyneistä juhlallisuuksista kertovaan kirjaan. Olen ostanut sen joskus vuosia sitten, enkä ole vieläkään lukenut sitä, vaikka aihe kiinnostaakin - voisinkin korjata asian Suomen juhlavuonna!

Kiitos Emilie, että järjestit tämän hauskan haasteen - oli hienoa olla siinä mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti