tiistai 3. tammikuuta 2017

Yle ja kirjabloggaajat esittävät: 101 kirjaa


Suomen 100:nnen vuoden kunniaksi Yle ja kirjablogit tekevät yhteistyötä Kirjojen Suomi-projektissa 101 kirjaa. Nadja Nowak ja Seppo Puttonen ovat valinneet jokaiselta Suomen itsenäisyyden vuodelta yhden kirjan, ja nämä kirjat on arvottu mukana olevien kirjabloggaajien kesken. Bloggaajat lukevat kirjan ja kirjoittavat siitä blogissaan, kukin omalla tavallaan. Jokaisesta kirjasta julkaistaan myös radio- ja televisio-ohjelmaa Ylen välityksellä.

Kirjalistaan mahtuu monia mielenkiintoisia teoksia ja pidän siitä, miten erilaisia lajityyppejä listalta löytyy. Kirjat onkin valittu sillä perusteella, että kirjat kertoisivat jotain oleellista ilmestymisvuotensa Suomesta. Olen lukenut listalta löytyvistä teoksista vain kourallisen, mutta olen ajatellut lukea niistä osan tämän vuoden puolella omaksi ilokseni, tämän projektin innoittamana.

Mukana tässä yhteisprojektissa on 81 kirjabloggaajaa, minut mukaan lukien. Olen tästä projektista hyvin innoissani - minusta on hienoa juhlistaa 100-vuotiasta Suomea kirjaisalla tavalla. Kirjabloggaajat lukevat yhden tai kaksi kirjaa - itse pelasin varman päälle ja ilmoittauduin lukemaan yhden kirjan. Arpa osoitti minulle vuoden 1987 ja sen myötä Eeva Kilven Animalia-runokokoelman. Blogini lukijat tietävät, etten lue kovin paljon runoutta, mutta minusta kohdalleni osunut kirja on kiehtova tutkimusmatka mukavuusalueeni ulkopuolelle.

Kirjoista kirjoitetaan ensi viikosta alkaen kahden tekstin viikkovauhtia ja kaikki alkaa vuodesta 2016 ja siitä edetään ajassa taaksepäin aina vuoteen 1917. Koko projektin loppuhuipennuksena itsenäisyyspäivänä esitellään vuoden 2017 kirja, joka valitaan vuoden aikana.

Kaikista parasta projektissa on se, että kaikki voivat osallistua. Myös sinulla on mahdollisuus lukea nämä teokset halutessasi, sillä Kansalliskirjaston kautta voit lukea teokset verkossa ilmaiseksi. Listalla on myös harvinaisuuksia, joita ei välttämättä löydä enää mistään, joten tämä on hieno tilaisuus tutustua itsenäisen Suomen moninaisiin tarinoihin.

Nyt vain kaikki rohkeasti Kirjojen Suomi-sivuille ja Yle Areenaan tutkimaan! Toivotan vielä kaikille oikein mahtavaa kirjavuotta ja lukuiloa!

2 kommenttia:

  1. Mukavaa, että sinäkin olet mukana! Itsekin ajattelin, että luen listalta muutakin kuin minulle esiteltäväksi osuneet kirjat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli liian houkutteleva tilaisuus voidakseni jättää sen välistä! Samat sanat sinullekin, mukavaa, kun olet mukana! Toivottavasti saadaan mukavasti kirjapöhinää aikaiseksi lukemalla listan teoksia laajemmin. :)

      Poista