tiistai 13. helmikuuta 2018

Tuntematon lukija täyttää 3 vuotta!


En taida koskaan lakata ihmettelemästä ajan kulumisen nopeutta: Tuntematon lukija-blogin syntymästä on kulunut kolme vuotta. 13. helmikuuta 2015 meikäläinen näpytteli hiukan tärisevin sormin ensimmäisen blogitekstini, Tästä se lähtee... Blogin perustaminen pelotti minua suunnattomasti, sillä en ollut koskaan ennen kirjoittanut tekstejä, joita kuka tahansa voisi lukea. Toisaalta jännitin sitäkin, vaivautuuko kukaan koskaan lukemaan mietelmiäni.

Nyt, kolme vuotta myöhemmin, olen julkaissut yhteensä 270 kirjoitusta, joista suurin osa käsittelee lukemiani kirjoja. Seasta löytyy säännöllisen epäsäännöllisesti myös erilaisia haasteita ja lukumaratoneja, kirjallisuustapahtumaraportteja sekä sekalaisia kirjoitelmia, kuten haastattelu, hahmoanalyysi ja lukemisen merkityksen pohtimista. Ja siitäkin huolimatta, että vuonna 2015 epäilin blogini kiinnostavuutta, kirjoitusteni katselumäärät ovat nousseet roimasti ensimmäisen vuoden keskiarvosta. On mukavaa huomata, että kirjoitukseni kiinnostavat, vaikka välillä mietinkin, kehtaanko julkaista joitakin teksteistäni.

Satunnaisista empimisen hetkistä huolimatta varmuuteni kirjoittajana on lisääntynyt entisestään. Olen ollut myös huomaavinani kirjoitustaitojeni kehittyneen vuosien varrella. Vahvistuksen aavistuksilleni sain pari kuukautta sitten ystävältäni, joka yllätti minut kertomalla, että olen kehittynyt kirjoittajana kolmen vuoden takaisesta - en ollut edes tiennyt hänen lukevan blogiani, joten olin tästä toteamuksesta hyvin otettu. Joskus omien kirjoituksien arvioiminen on hyvin hankalaa, joten on hienoa saada ihmisiltä palautetta.

Olen kolmen vuoden aikana ehtinyt olla monenlaisessa mukana: olen ottanut osaa kymmeneen lukuhaasteeseen, yhdeksään lukumaratoniin, kirjoittanut kirjabloggajien joulukalenteriin kahdesti, käynyt Helsingin kirjamessuilla, Harry Potter ja kirottu lapsi-teoksen julkaisutilaisuudessa, vuoden 2017 alkupuolen Kirja vieköön!-tapahtumissa (joista en saanut aikaiseksi kirjoittaa raportteja - hyi minua!), äänestänyt Blogistanian kirjallisuuspalkintoehdokkaita sekä ollut osallisena Kirjojen Suomi - 101 kirjaa-yhteistyöprojektissa kirjoituksellani Eeva Kilven Animaliasta. Nämä kokemukset ovat olleet mielenkiintoisia ja toivon tulevienkin vuosien tuovan tullessaan erilaisia tapahtumia, haasteita ja projekteja.

Nämä kolme vuotta ovat muovanneet minusta tiiviin osan kirjabloggaajien joukkoa. Kuten olen sanonut blogissani monta kertaa aiemminkin, kirjabloggaajien yhteisö on yksi tärkeimmistä, ellei jopa tärkein asia, jonka bloggaaminen on minulle suonut. En voi ylistää tarpeeksi tätä sydämellistä joukkoa, johon mahtuu monia erilaisia persoonia, mutta joita kaikkia yhdistää yksi asia: rakkaus kirjallisuuteen. Olen iloinen saadessani olla tämän erinomaisen yhteisön jäsen ja nauttia kirjapöhinästä.

Myös yksityiselämäni on kokenut muutoksia, jotka vaikuttavat jonkin verran myös bloggaamiseeni: työläiselämä vaihtui viime syksynä koulun penkkiin. Olen nauttinut tähän mennessä opiskeluajastani kovasti ja mitä kauemmin olen ollut koulussa, sitä varmemmaksi olen tullut siitä, että olen valinnut itselleni oikean alan. Opiskelu on näkynyt blogissani ajoittain hiljaisuutena sekä rästitekstien määrän kasvamisena. Rakastan kuitenkin harrastustani aivan liikaa voidakseni lopettaa sitä tai edes jättää sitä pidemmälle tauolle, joten tulette näkemään Tuntemattoman lukijan mietelmiä jatkossakin, vaikkakin aikaisempaa epäsäännöllisemmin.

Nöyrimmät kiitokseni teille, lukijani! Toivottavasti viihdytte blogini parissa tulevaisuudessakin - jatkoa on nimittäin luvassa!

16 kommenttia:

 1. Paljon onnea kolmivuotiaalle! ♥ Toivon blogillesi monia tulevia vuosia ja sinulle lukuintoa niin siviilissä kuin opinnoissakin. :)

  VastaaPoista
 2. Onnea kolmevuotiaalle! Perässä tullaan huhtikuussa :)

  Kirjabloggaamisesta on tullut minullekin kamalan tärkeää ja olennainen osa elämää, itse asiassa. Erilaiset tempaukset, haasteet ja kirjoittaminen ovat ihanaa, mutta kuten sanoit, myös kirjablogiyhteisö antaa hurjan paljon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Vuosi 2015 on ollut selkeästi otollista maaperää uusille kirjablogeille, kun melkoisen moni viettää kolmivuotissyntymäpäiviään. :D
   Kyllä tämä bloggaaminen on vallan ihana harrastus. <3

   Poista
 3. Onnea kolmevuotiaalle!

  Muistan itsekin kuinka jännitin ensimmäisen blogini perustamista ja vielä sen jälkeenkin, kun perustin oman kirjablogini mua jännitti hieman. Mutta enemmän bloggaaminen antaa kuin ottaa. Tämä on todella kiva harrastus!

  Toivon blogillesi vielä pitkiä jatkoja ja sinulle lukuintoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Olet oikeassa: kyllä tämä harrastus antaa paljon enemmän kuin ottaa.^^

   Poista
 4. Onnea kolmesta vuodesta. Mistää rästipinoista ei kannata stressata, internettiin tulee arvioita, vaikka joku kirja jäisi arvioimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   En tosiaan stressaa rästipinoista - muu elämä aiheuttaa välillä huolta aivan tarpeeksi. :D Toistaiseksi pyrin kyllä julkaisemaan rästitkin, jotta blogi saisi täytettä - lukutahtini kun on hidastunut opintojen myötä. :)

   Poista
 5. Onnea sinulle kolmivuotias :) Leikitään samassa kivassa leikkikehässä, itse vasta täytin kaksi :) Bloggaaminen on rakas harrastus minullekin ja yhteisö on huippu! Hyvää ystävänpäivää myös ❤︎

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Onneksi meidän leikkikehässä on hyvin tilaa kaikille - onnittelut kahden vuoden iästä!^^
   Hyvää ystävänpäivää sinullekin! ❤︎

   Poista
 6. Paljon onnea kolmevuotiaalle! Tämä kirjabloggaaminen on kyllä maailman paras harrastus, joten lukuiloa sinulle jatkoonkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Sinäpä sen sanoit - tämä on aivan parasta! ❤︎

   Poista
 7. Hurjasti onnea kolmesta vuodesta ja toivottavasti tulee vielä monia vuosia lisää!❤︎

  VastaaPoista
 8. Erittäin myöhästyneet, mutta lämpimät onnittelut <3

  VastaaPoista