lauantai 26. maaliskuuta 2016

Karoliina Korhonen: Suomalaisten painajaisia - vähäsanaista vertaistukea

©Hande
Karoliina Korhonen: Suomalaisten painajaisia - vähäsanaista vertaistukea
Atena 2016

Viime vuoden marraskuussa näin Facebookissa, että jotkut kavereistani olivat tykänneet sivustosta nimeltään Finnish Nightmares. Huomasin sivuston koostuvan silloin vielä nimettömänä pysyneen henkilön piirroksista tilanteista, joita suomalaiset tyypillisesti kammoavat. Vaikken olekaan kaikilta osin stereotyyppinen suomalainen, kuvat kolahtivat ja kovaa - aloin seurata Facebook-sivua sekä tekijän blogia. Innostuin kovasti saatuani tietää että kuvia kootaan kirjaksi ja nappasin teoksen mukaani käytyäni viimeksi kirjakaupassa.

Tämä puhuttelee minua henkisellä tasolla.
©Hande
Kirjan sivuilla seikkaileva Matti kohtaa tilanteita, joita monet suomalaiset pyrkivät välttämään viimeiseen asti, kuten tuntemattoman viereen istuminen julkisessa kulkuvälineessä tai ensimmäisenä ruokajonoon meneminen. Painajaiset hymyilyttivät, sillä tunnistin itseni ja monia tuttujani niistä. Korhonen on onnistunut ilmentämään suomalaisuutta tavallla, joka vetoaa ihmisiin ympäri maapalloa. Vaikka kirja on tehty pilke silmäkulmassa, sen huumori on hyväntahtoista eikä loukkaa ketään.

Pahin painajaiseni ruokapaikassa...
©Hande
Suomalaisten painajaisia on viihdyttävä ja oiva tapa tutustuttaa ihmisiä kulttuuriimme. Myös tämä suomalainen rakastaa kirjaa, jonka päähenkilö on yksinkertaisesta ulkomuodostaan huolimatta ihanan ilmeikäs. Toivottavasti Korhosen blogi pysyy aktiivisena pitkään, sillä haluaisin päästä nauttimaan jatkossakin Matin elämästä kertovista kuvista, jotka kirjan nimen mukaisesti tarjoavat vähäsanaista vertaistukea.

Arvosana: ✮✮✮✮

Mahtui mukaan muutama päiväunikin. :D
©Hande

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti