lauantai 20. kesäkuuta 2015

Brian Azzarello, J. T. Krul, Jimmy Palmiotti & Peter Milligan: The World of Flashpoint featuring Batman

©Hande
Brian Azzarello, J. T. Krul, Jimmy Palmiotti & Peter Milligan: 
The World of Flashpoint featuring Batman
DC Comics 2012

Nyt lukurintamallani on ollut hiljaisempaa, koska tein yhden kirjaihmisen suurimmista rikoksista: unohdin lukemani kirjan mökille reilun kolmensadan kilometrin päähän. Jouduin odottamaan kaksi viikkoa, että saisin sarjakuvakirjani takaisin. Luin kyllä välissä John Irvingin Oman elämänsä sankaria, mutten jaksanut lukea niin nopeatempoisesti, että olisin saanut opuksen päätökseen. Vihdoinkin sain The World of Flashpoint featuring Batman-kirjani takaisin ja pystyn lukemaan sen loppuun!

Kuten sarjakuvan nimestä voi päätellä, se käsittelee aiemmin lukemani Flashpoint-tarinan maailmaa - vain erilaisesta näkökulmasta kuin alkuperäisteos. Koska Batman on DC:n supersankareista suosikkini, halusin hankkia hänestä kertovan version, kun sen löysin internetin ihmeellisestä maailmasta. Kirja on kokoelma, joka sisältää neljä tarinaa: Brian Azzarellon Batman: Knight of Vengeance, J. T. Krulin Deadman and the Flying Graysons, Jimmy Palmiottin Deathstroke and the Curse of the Ravager sekä Peter Milliganin Secret Seven.

HUOMIO! Tästä eteenpäin arvio sisältää juonipaljastuksia. Jos haluat välttyä niiltä, älä lue pidemmälle.

Batman: Knight of Vengeance kertoo Flashpointia tarkemmin Batmanista ja hänen taustoistaan. Lukija saa tietää, miten Thomas Waynesta tuli Batman ja miksi hän eroaa Bruce Waynen versiosta Yön ritarista. Lisäksi Batman ratkoo Flash-operaationsa ohella muita rikoksia. Kokoelman muissa tarinoissa Batman ei ole fyysisesti läsnä, mutta niissä käsitellään hahmoon liittyviä tapahtumia sekä henkilöitä. Deadman and the Flying Graysons kertoo Dick Graysonin (ensimmäisen Robinin) perheen vaiheista Flashpoint-universumissa, Deathstroke and the Curse of the Ravagerissa Deathstroke seilaa Aquamanin ja Wonder Womanin välisen sodan runtelemilla merillä elättäen itsensä merirosvona ja Secret Seven käsittelee Flashpoint-universumissa vaikuttavaa salaseuraa, jonka jäseninä on DC Comicsin luomia, taikavoimia omaavia hahmoja.

©Hande

Knight of Vengeance oli suosikkini kirjan tarinoista: se on kiehtova ja nerokas sarjakuva, jonka jännittynyt ilmapiiri pitää lukijan tiukasti otteessaan loppuun asti. Eduardo Risson kuvitus sopii erinomaisesti tarinan synkkään tunnelmaan.
Pidin myös Graysoneista sekä Deathstrokesta kertovista tarinoista, vaikkeivät ne yltäneet Knight of Vengeancen tasolle. Secret Sevenin pointti meni minulta täysin ohi, mutta se johtuu todennäköisesti siitä, etten tunne entuudestaan tarinan hahmoja. Sarjakuva-albumin kaikki kertomukset olivat kiinnostavia, vaikka viimeinen niistä olikin outo.

Kokonaisuudessaan The World of Flashpoint featuring Batman on mielenkiintoinen kattaus henkilöhahmoja kohtaloineen ja tarjoaa laajemman sekä yksityiskohtaisemman kuvan Flashpoint-sarjakuvan maailmasta. Voisin tulevaisuudessa lukea myös toiset Flashpointin laajennuskokoelmat, jos löydän niitä kirjastosta. Muut hahmot eivät kiinnosta minua niin paljon, että ostaisin heistä kertovat kokoelmat, mutta Batman-versio on oikein mainio.

Arvosana: ✮✮✮✮½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti