torstai 18. helmikuuta 2016

J. K. Rowling: Huispaus kautta aikojen

©Hande
J. K. Rowling: Huispaus kautta aikojen
Karisto 2001

Kauan sitten, en edes muista milloin, olin lähikirjastossani kiertelemässä, kun näin kirjan nimeltään Huispaus kautta aikojen. Olin siihen mennessä lukenut ainakin kaksi ensimmäistä Harry Potter-kirjaa, joten innostuin tyystin löydöstäni. Velhojen ja noitien suosimasta urheilulajista kertova kirja oli pakko kokea - luinkin sen saman tien kirjaston penkillä istuen. Viime vuonna luin Harry Potterit uudestaam, joten luen sarjan oheislukemistoa Okklumeus-lukuhaastetta varten. Sain teoksen käsiini jälleen kirjastosta, mutta tällä kertaa luin sen kotona.

Huispaus kautta aikojen on kiintoisa kirja: se kertoo lajin historiasta ja säännöistä. Teos on kirjoitettu perinteiselle tietotekstityylillä ja pian unohdin lukevani fiktiivisestä urheilulajista. En ole kovin suuri uhreilun ystävä, mutta huispaus teki minuun aikoinaan vaikutuksen - ja onhan minunlaiselleni historiaintoilijalle ja Harry Potter-fanille tällainen syventävä kirja kuin unelma.

Rauniolinnu Sipiksen tietopaketti ei yksittäin tarjoa tajuntaa räjäyttävää lukukokemusta, mutta se on nautittavaa lisälukemista Harry Potterin ystäville - en voi jälleen kuin ihmetellä Rowlingin luoman taikamaailman laajuutta ja tarkkuutta. Kirjan teksti herää mielessäni henkiin ja kaikki on niin vakuuttavaa, että huispaus alkoi tuntua jästinäkökulmastakin aivan oikealta urheilulajilta.

Arvosana: ✮✮✮½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti