sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän lukumaraton - koonti

©Niina T.

Huomasin jokunen päivä sitten, ettei minulla ollut mitään suunnitelmia ystävänpäivälle. Päivittelin mielessäni, että miten saisin päivän kulumaan mukavasti, kun minulla on vapaapäiväkin. Sitten huomasin Yöpöydän kirjojen Niinan emännöivän Ystävänpäivän lukumaratonia, jossa on tarkoitus lukea vuorokauden verran niin paljon kuin sielu sietää - tarkemmat ohjeet löytyvät Niinan blogista. En ole koskaan aiemmin osallistunut lukumaratoniin, sillä olen jännittänyt kovasti, jaksanko panostaa lukemiseen tarpeeksi maratonien ajankohtina. Tällä hetkellä intoa riittää ja ajatus ystävänpäivän viettämisestä lukemalla on mieluisa. Sopivasti päivä on julistettu myös lukurauhalle.

Eilen illalla rupesin etsiskelemään hyllyistäni sopivaa lukemista koitosta varten - aion jatkaa työn alla olevaa Victor Hugon The Man Who Laughs-romaania sekä viimeinkin lukea edes jonkin verran eteenpäin aikoja sitten kesken jäänyttä Hilary Mantelin Susipalatsia. Lisäksi päätin lukea ystävältäni lainassa olevia Batman-sarjakuvia, joista valitsin maratoniin Paul Dinin ja Judd Winickin kirjoittaman Harley and Ivy-kokoelman, Paul Dinin Batman - Private Casebookin sekä Paul Jenkinsin Batman - Jekyll & Hyden. Palaan myös omasta kirjastostani löytyvään Alan Mooren Batman - The Killing Joke-tarinaan, joka on yksi suosikeistani Batman-sarjakuvien saralla. Aion myös Roald Dahl-haasteen kunniaksi lukea uudestaan Kuka pelkää noitia-kirjan.

©Hande

En ota paineita sivumäärästä - luen omaan tahtiin ja katson vasta myöhemmin, paljon saldoa kertyy. Sarjakuvat sekä Dahlin teokset aion lukea kokonaan, mutta tiiliskiviä luen sen verran, kuin jaksan. Tähän hätään valmistelen itseäni henkisesti koitosta varten - lisää tekstiä tulee, kun aloitan maratonin.

Klo 14:30 - Valmiina, paikoillanne, hep!
Maraton alkaa minuun osaltani. Aloitan Dahlin Kuka pelkää noidilla ja sen jälkeen luen joko Susipalatsia tai The Man Who Laughsia. Musiikkia soimaan taustalle ja eikun menoks!

Klo 19:00 - Lupaava startti
Kissa sylissä on mukavaa lukea - nyt on Kuka pelkää noitia saatu päätökseen. Se oli mieluisaa luettavaa edelleen, vaikka edellisestä lukukerrasta ei ole kovin montaa kuukautta aikaa. Nyt Roald Dahl-haasteen saldo on kolme kirjaa. Olen pitänyt muutaman tauon hoitaakseni kissaäidin velvollisuuksia ja kävin vanhemmillani syömässä - otin kyllä sinnekin lukemista mukaan. Jatkoin Hilary Mantelin Susipalatsia pitkän tauon jälkeen, mutta muistan melko hyvin aiemmat tapahtumat. Luulen jatkavani tämän lukemista myös maratonin päätyttyä, kun löysin uutta intoa.
Sivuja luettuna 236.

Klo 23:00 - Lots of chocolate for me to eat...
En malttanut lukea yhteen menoon Susipalatsista kuin muutamakymmentä sivua. Sen jälkeen kävin ostamassa itselleni suklaata lukuevääksi ja jatkoin urakkaa. Valitsin Dinin Private Casebookin - mielenkiintoinen kokoelma Batman-tarinoita - pidin erityisen paljon uuden Ventriloquistin esittelevistä tarinoista Opening Night ja Curtains sekä The Riddle Unansweredista, jossa Arvuuttaja on ryhtynyt yksityisetsiväksi.
Jatkan The Killing Jokella, jonka olen lukenut useampaan otteeseen. Rakastan tarinaa hyvin paljon, sillä se paljastaa uusia puolia Jokerista, Batmanista sekä heidän välisestä asetelmastaan. Ja Brian Bollandin kuvitus on tyrmäävää! Kuuntelen taustalla Jokeriin liittyviä kappaleita, joita on sävelletty muun muassa Batman the Animated Seriesiä ja Batman Arkham-pelejä varten. Suklaa maistuu myös, kuten arvata saattaa.
Sivuja luettuna 449.

Klo 1:30 - Pit stop
Sain The Killing Joken päätökseen - ai että rakastan sitä sarjakuvaa! Jatkoin saman tien Paul Dinin ja Judd Winickin Harley and Ivylla, joka keskittyy Jokerin "tyttöystävään" Harley Quinniin sekä tämän ystävään ja rikostoveriin Poison Ivyyn. Nautin tarinoista kovasti: sain nauraa kippurassa kaksikon edesottamuksille sekä bongasin muun muassa Kellopeliappelsiini- ja Star Wars-viittauksia tarinoista. Sarjakuvailottelun jälkeen päätin vielä lukea The Man Who Laughsia, mutta sen jälkeen käyn unten maille ja jatkan urakkaani vielä huomenna. Hyvää yötä!
Sivuja luettuna 635.

Klo 13:35 - Grande Finale
Nukuin pidempään kuin oli tarkoitus, mutta sainpahan univelkoja kuitattua. Herättyäni jatkoin maratonia The Man Who Laughsilla, jonka jälkeen aloin lukea viimeistä sarjakuvaa, Jekyll & Hydea. Se on hyvin mielenkiintoinen. Loppuspurtin olen päättänyt omistaa kokonaan Victor Hugolle - luen sitä niin paljon kuin ehdin viimeisen tunnin aikana. Teen koonnin, jahka maraton on päättynyt omalta osaltani.
Sivuja luettuna 774.

Klo 15:30 - Miltä nyt tuntuu?
Dodih, nyt on elämäni ensimmäinen lukumaraton paketissa! Lukeminen loppui osaltani tunti sitten ja olen kasaillut ajatuksiani tässä välissä - niin pysäyttäviä lukukokemuksia kuului loppukiriini. Jekyll & Hyde tarjosi minulle hyytävän matkan Harvey Dentin eli Two-Facen mieleen ja The Man Who Laughs-romaanin päätarinan ensimmäiset luvut ovat olleet ankeita ja uteliaisuutta herättäviä.
Sain luettua kaikkia lukulistalleni päässeitä kirjoja - paksumpia en tietenkään ehtinyt lukea loppuun, sillä keskityin lukemaan muutakin siinä sivussa. Kirjoitan kaikista teoksista erilliset tekstit, kunhan olen saanut edelliset arviot valmiiksi (minulla on kirjoittamatta kolmesta kirjasta maratonia edeltävältä ajalta).

Maratonin lukemisto:
Roald Dahl: Kuka pelkää noitia, 224 sivua (luettu loppuun)
Hilary Mantel: Susipalatsi, 45 sivua
Paul Dini: Batman - Private Casebook, 160 sivua (luettu loppuun)
Alan Moore: Batman - The Killing Joke, 64 sivua (luettu loppuun)
Paul Dini & Judd Winick: Batman - Harley and Ivy, 136 sivua (luettu loppuun)
Victor Hugo: The Man Who Laughs, 62 sivua
Paul Jenkins: Batman - Jekyll & Hyde, 144 sivua (luettu loppuun)

Sivuja luettu yhteensä: 835

Yllätyin positiivisesti, että sivusaldostani tuli näinkin iso. Maraton oli erittäin positiivinen kokemus, oli ihanaa viettää kokonainen vuorokausi kirjoista nauttien! Tulen varmasti osallistumaan lukumaratoneihin tulevaisuudessakin.

8 kommenttia:

 1. Tuo The Man Who Laughsin kansi on kaunis, ja Harley&Ivy <3 Mukavaa maratooni ja ystävänpäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! :)
   Yksi syy, miksi ostin juuri tuon painoksen, oli kansi - rakastuin siihen tyystin. Ja rakastan Harley & Ivy-jaksoa Batman the Animated Seriesissä, joten on hauskaa lukea lisää parivaljakon edesottamuksia. :D

   Poista
 2. Pidä mukava maraton! Kijavalintasi vaikuttavat ainakin hyviltä (Batman, Hugo<3) Omani taas päättyi juuri:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sinulle kertyi kiitettävä saldo sivuja ja lukemistosi on mielenkiintoinen. Onnittelut maratonin suorittamisesta!

   Poista
  2. Sinäkin näköjään luit aikamoisen määrän:) En edes yrittänyt mitenkään hiki hatussa saada luettua, mutta osui tällä kertaa näköjään kohdalle sen verran hyviä kirjoja, että aika meni kuin siivillä :)

   Poista
  3. Sama juttu minulla, arvelin sivusaldoni jäävän paljon pienemmäksi, mutta sarjakuvien ja Dahlin lisäksi maltoin lukea reilummin myös Victor Hugoa. Ei sitä edes huomannut ajan kulumista, kun nautti hyvistä tarinoista. :)

   Poista
 3. Mukavaa lukumaratonia! Minä juuri lopetin tämän ekan maratonini, oli positiivinen kokemus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on ollut minullekin mieluisaa tähän asti. :)

   Poista