perjantai 26. helmikuuta 2016

Paul Dini & Judd Winick: Batman - Harley and Ivy

©Hande
Paul Dini & Judd Winick: Batman - Harley and Ivy
DC Comics 2007

Vuorokausi oli jo vaihtunut lukumaraton-päivänä, kun sain The Killing Joken päätökseen, minkä jälkeen tartuin seuraavaan sarjakuvaan. Kun katsoin pikkutyttönä Batman the Animated Seriesiä, rakastuin jaksoon, jossa Harley Quinn ja Poison Ivy tutustuvat sattumalta ja ystävystyvät. Olen ilokseni huomannut monen sarjakuvantekijän ottaneen ideasta kopin, mutta minusta on mieluisinta lukea rikosten kuningattarien seikkailuista animaatiosarjan sekä Harley Quinnin luojilta, Paul Diniltä ja Bruce Timmiltä - tosin tässä kokoelmassa Timm on vain kuvittajana osassa tarinoista.

Harley and Ivy sisältää kolme tarinaa: The Bet, Love on the Lam sekä Harley and Ivy. Love on the Lam on Judd Winickin ja loput kertomukset Paul Dinin kynäilemiä. Nimikkotarina on muita pidempi koostuen kolmesta osasta. The Bet kertoo nimensä mukaisesti vedosta, jonka Harley ja Ivy lyövät lusiessaan Arkhamissa, Love on the Lamissa Jokeri heittää Harleyn jälleen kerran pihalle, jolloin klovnitar lyöttäytyy Ivyn seuraan tehdäkseen tämän kanssa nerokkaan rikoksen ja Harley and Ivy seuraa kaksikkoa vapaudesta lukkojen taakse, pakomatkalle Etelä-Amerikan sademetsiin ja sieltä Hollywoodiin.

I see what you did there...
©Hande

... and here!
©Hande
Sarjakuva-albumin kertomukset ovat hulvatonta luettavaa: kiemurtelin nojatuolissani ja nauroin vedet silmissä tyynyyn, etten häiritsisi ketään. Harley ja Ivy ovat toistensa täydelliset vastakohdat, mutta he täydentävät toisiaan erinomaisesti ja heidän välillään vallitsee mahtava kemia. Pidin kaikista tarinoista kovasti, mutta jos on pakko valita suosikit, niin rakastuin erityisesti The Betiin sekä nimikkotarina kolmanteen lukuun Hooray for Harleywood!

Tarinoiden kuvituksesta on vastannut kolme henkilöä: Ronnie Del Carmen (The Bet), Joe Chiodo (Love on the Lam) ja Bruce Timm (Harley and Ivy). Vaikka taitelijat vaihtuvat, sarjakuvien kuvitukset jäljittelevät animaatiosarjan tyyliä, mikä luo niihin nostalgisen tunnelman. Sarjakuvaruudut ova lisäksi täynnä hauskoja yksityiskohtia ja viittauksia: bongasin sarjakuvan tekijöitä ja Kellopeli appelsiini- sekä Star Wars-viittauksen. Alluusio Tähtien sotaan oli erityisen hauska, sillä Jokeria tv-sarjassa ääninäytellyt Mark Hamill tunnetaan myös roolistaan Luke Skywalkerina Star Wars-saagassa.

Onnistuinpa bongaamaan myös sarjakuvan 
tekijöitä: Bruce Timm on vasemmalla ja 
hänen vieressään Paul Dini.
©Hande

Harley and Ivy oli todellinen piristysruiske synkeiden Batman-tarinoiden keskelle ja viihdyin sen parissa erityisen hyvin. Päästyäni viimeiselle sivulle vatsani oli melko kipeä kaikesta nauramisesta. Oli mahtavaa lukea lisää Gothamin seireenien edesottamuksista - Harley Quinn ja Poison Ivy ovat kutkuttavan ihana parivaljakko, josta ei saa kyllikseen!

Arvosana: ✮✮✮✮

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti