keskiviikko 13. helmikuuta 2019

Tuntematon lukija täyttää 4 vuotta!


Tajusin vasta pari päivää sitten, että blogini täyttää jälleen kerran vuosia: jo neljä vuotta kirjaisaa tekstiä kaikkien luettavissa! Minusta ensimmäisen blogikirjoitukseni, Tästä se lähtee..., julkaisemisesta ei tunnu olevan niin kauan - miten sitä voikaan ajantaju vääristyä tällä tavalla?

Näihin neljään vuoteen on mahtunut paljon kaikenlaista: alun innostusta ja epävarmuutta, oman paikkansa vakiinnuttamista ja blogiyhteisöön tutustumista, itsevarmuuden kasvamista, hiljaisempia kausia sekä tietysti lukuisia tapahtumia sekä kirjoja. Olen itseni mainostamisen suhteen stereotyyppinen suomalainen: en oikein osaa ja kehtaa pitää meteliä itsestäni ja etenkään tuotoksistani. Silti ihmiset ovat löytäneet blogini pariin ja jopa pitäneet lukemastaan. Kuten totesin viimeisimmässä vuosikatsauksessani, pystyn nykyisin näkemään itseni tasavertaisena bloggaajayhteisön jäsenenä.

Bloggausvuoteni ovat tarjonneet myös minulle monia tilaisuuksia: olen päässyt Helsingin kirjamessuille bloggaajan ominaisuudessa, kirjoittanut kolmesti kirjabloggaajien joulukalenteriin, ottanut osaa Pojatkin lukee-kampanjaan, vetänyt Ystävänpäivän lukumaratonin, osallistunut Kirjojen Suomi: 101 kirjaa-projektiin, kokenut Kirja vieköön-tapahtuman, käynyt teatterissa, vieraillut Oodi-kirjaston rakennustyömaalla sekä tutustunut uusiin ihmisiin. En olisi osannut vuoden 2015 helmikuussa aavistaa bloggaamisen avaavan tällaisia mahdollisuuksia.

Myös yksityiselämässäni on tapahtunut muutoksia: duunarihommat vaihtuivat opiskelijaelämään vajaat kaksi vuotta sitten. Viime vuosi olikin opiskelukiireiden vuoksi blogaikani hiljaisin tekstien osalta, mutten ole kertaakaan väsynyt bloggaamiseen. Rakastan tätä harrastusta hyvin paljon, enkä halua sen maistuvan puulta pakertamalla väkisin tekstejä, kun jaksamista ei riitä. Olen kuitenkin alkanut tehdä siirtoja blogin aktivoimiseksi: olen parin viikon päästä koittavan Blogistanian kirjapalkintoäänestyksen Finlandia-kategorian äänenlaskija sekä vedän kesällä yhdeksännen Kirjabloggaajien klassikkohaasteen. En ole koskaan aiemmin ollut näissä tehtävissä ja odotankin innolla uusia blogikokemuksia.

Vuodet ovat vierineet nopeasti, mutta into bloggaamiseen on säilynyt. Tuntemattoman lukijan ansiosta olen lukenut melko säännöllisesti, vaikka arkielämä on pitänytkin välillä kiireisenä. Haluan myös jälleen kiittää lukijoitani siitä, että olette pysyneet matkassani näiden vuosien ajan. ❤︎

Nyt sitten rästitekstejä näpyttelemään ja kohti uusia kokemuksia! :D

19 kommenttia:

 1. Kiitos. Tämä on minustakin hyvä harrastus =)

  Onnittelut 4-vuotiaalle blogillesi!

  VastaaPoista
 2. Paljon onnea 4-vuotiaalle ja mukavan kirjaisaa jatkoa blogillesi!

  VastaaPoista
 3. Onnea nelivuotiaalle, kiva, kun olet täällä!

  VastaaPoista
 4. Onnea neljästä blogivuodesta :)

  VastaaPoista
 5. Onnea neljästä vuodesta! Ilman bloggaamista ei mekään olisi koskaan tavattu, eli paljon yllättäviäkin asioita tapahtuu kun aloittaa blogin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinäpä sen sanoit - on ollut mahtia tutustua sinuun! ♥

   Poista
 6. Paljon onnea blogisynttärien johdosta! Sinä olet ollut blogin kautta jo monessa mukana. Ihana ja koukuttava harrastus tämä todella on!

  Itse perustin ensimmäisen kirjablogini syksyllä 2015, ja nykyinen blogikin täyttää keväällä jo kolme vuotta. Minulla on edelleen tunne, että olen joku B-luokan bloggaaja, mutta ehkä sellaisiakin tarvitaan?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Sinullakin on jo kiitettävästi blogivuosia takana! Kaikki blogeilla on paikkansa. Ole rohkeasti omanlaisesi kirjoittaja ja ylpeä blogistasi! ♥

   Poista
 7. Paljon onnea! (Luulin, että blogisi olisi vieläkin vanhempi:D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Kävipäs hauskasti, mutta tosiaan - vielä ollaan leikki-ikäisiä. :D

   Poista
 8. Onnittelut kivasta merkkipaalusta! Bloggaus on mukava harrastus, ja onneksi se joustaa hyvin eri elämäntilanteiden mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Bloggauksen yksi hyvistä puolista on ehdottomasti tuo mainitsemasi joustavuus!

   Poista
 9. Onnittelut neljävuotistaipaleesta, ihanaa kun olet ja blogisi on! <3

  VastaaPoista