torstai 14. heinäkuuta 2016

Geoff Johns: The Flash by Geoff Johns Book One

©Hande
Geoff Johns: The Flash by Geoff Johns Book One
DC Comics 2015

Minulla oli sopivasti viime viikonloppuna vapaata, joten osallistuin Blogistanian Kesälukumaratoniin. Aivan kuten viime kerrallakin, haalin lukupinooni useamman sarjakuvan. Luin viime vuonna Geoff Johnsin Flashpointin ja rakastuin siihen välittömästi. Sen vuoksi hankin käsiini ensimmäisen kirjan sarjasta, joka sisältää Johnsin kirjoittamia tarinoita Flashista.

Albumiin on koottu Johnsin ensimmäiset Flash-sarjakuvat - ne keskittyvät kolmanteen Flashiin, Wally Westiin. Tosin sekä Jay Garrick että Barry Allen, Wallyn edeltäjät, vilahtavat sarjakuvien ruuduissa. Kirjassa on viisi kertomusta maailman nopeimman miehen seikkailuista. Ne ovat itsenäisiä kokonaisuuksia, jotka kuuluvat kuitenkin samaan aikajanaan.

Rakastan Justice League-animaatiosarjan versiota Wallysta, joten minua kiinnosti tietää, millainen hän on sarjakuvien maailmassa. Tarinoista saa melkoisen kattavan käsityksen miehen luonteesta ja hän on mielestäni ainakin Johnsin kynäilyjen perusteella kiinnostava persoona. En ole lukenut tarpeeksi Flash-sarjakuvia voidakseni valita suosikkiani, mutta Wally ja Barry ovat vahvoilla.

Pidin kokoelman tarinoista, vaikkeivät ne olleetkaan maailmaa mullistavia. Suosikkini oli aivan ensimäinen kokonaisuus, Wonderland, joka on ammentanut paljon Lewis Carrollin Liisa-tarinoista, kuten sarjakuvan nimestäkin voi päätellä. Kertomuksen avulla sankarin luonteesta sekä hänen suhtautumisestaan kanssaihmisiinsä ja vihollisiinsa pääsee hyvin perille. Pidin kovasti myös tarinan sijoittumisesta peilimaailmaan, mikä liittyy sekä Liisan seikkailuihin että Flashin tunnettuun vastustajaan, Peilimestariin. Vaikka Carrollin klassikkokertomukset ovat olleet sarjakuvan inspiraationa, Johns on onnistunut tekemään tarinasta omanlaisensa.

Johnsin ensimmäiset sarjakuvat maailman nopeimmasta miehestä eivät yllä Flashpointin tasolle, mutta ovat silti viihdyttävää ja kiintoisaa luettavaa. Pitäisi hankkia lisää Flash-tarinoita, jotta pääsisin paremmin sisään supersankarin maailmaan.

Arvosana: ✮✮✮½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti