sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Tom Taylor: Injustice - Gods Among Us Year Two Vol. 2

©Hande
Tom Taylor: Injustice - Gods Among Us Year Two Vol. 2
DC Comics 2015

Tämäkin sarjakuva on odotellut lukemistaan pidemmän aikaa kirjahyllyssäni. Ainoa syy, miksen ole tarttunut siihen jo aikaisemmin, on ollut pyrkimys lukea kaunokirjallisuutta - etenkin lukuhaasteisiin liittyviä teoksia. Kesälukumaraton tarjosi kuitenkin tilaisuuden lukea lisää supersankareiden sisällissodan vaiheista.

Teräsmies on edelleen vallan kahvassa, mutta Batmanin puolella olevat separatistit valmistautuvat iskuun salaisen aseensa avulla. Asetelma kuitenkin monimutkaistuu entisestään, sillä peliin lähtevät mukaan Sinestron, Green Lanternin vastustajan, joukot sekä Universumin Vartijat, Green Lantern Corpsin perustajat - kumpikin kiistan eri puolella. Tarinassa tapahtuu myös yksilötasolla suuria muutoksia.

Tapahtumasarjan toisen vuoden loppupuolella jännitys tiivistyy entisestään - tunnelma on melkoisen epävarma ja kaoottinen, ja tulevia käänteitä on hankalaa arvailla odottamattomien muuttujien määrän vuoksi. Sympatiani ovat edelleen separatistien puolella, joten kannoin huolta erityisen paljon heidän tilanteestaan sekä mahdollisuuksistaan Teräsmiehen kannattajia vastaan.

Tarinassa keskitytään erityisen paljon yksilöihin ja se sisältääkin paljon upeaa hahmokehitystä. Suurimman vaikutuksen minuun teki Harley Quinn - hänestä ilmeni uusia puolia, jotka muuttivat suhtautumistani hahmoon, positiivisessa mielessä. Myös hahmojen keskinäisiä suhteita syvennetään, mikä rikastuttaa juonta ja tekee hahmoista entistäkin kiinnostavampia.

Injustice - Gods Among Us Year Two Vol. 2 on tunteisiin suuresti vetoava kirja ja pidin siitä yhtä paljon kuin ensimmäisestä vuodesta. Tarina pitelee tiukasti otteessaan ja mieleni janoaa tietoa siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu. Minun on pakko hankkia seuraavat osat mahdollisimman pian ja luettava nekin! 

Arvosana: ✮✮✮✮✮

P. S. Kuten edellistä osaa koskevassa kirjoituksessa kerroin, aion jatkossa kirjoittaa kustakin vuodesta yhden tekstin - se on yksinkertaisempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti