sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kesälukumaraton - koonti

©Niina Tolonen

Osallistun elämäni toiseen lukumaratoniin - edellinen kerta oli niin hauska kokemus, etten voinut vastustaa kiusausta, kun tieto kesän lukumaratonista julkistettiin. Päivä on myös sopivasti vapaata, joten pääsen jälleen nauttimaan kokonaisen vuorokauden ajan omistautumisesta pelkästään kirjoille. Valikoin lukupinoon sarjakuvia sekä keskeneräisiä romaaneja - tarkemman listauksen voi katsoa valmistelukirjoituksestani.

En aio nytkään ottaa stressiä mahdollisesta sivumäärästä - tosin olisi hauskaa, jos onnistuisin ylittämään Ystävänpäivän lukumaratonin saldon, joka oli 835 sivua. Aion lukea sarjakuvat sekä Thérèse Raquinin loppuun asti - tiiliskiviä luen sen verran kuin hyvältä tuntuu.

Hauskaa maratonia ja tsemppiä kaikille osallistujille!

Klo 15:00 - Kohti Elämää, maailmankaikkeutta - ja kaikkea
Nyt on pakolliset velvollisuudet hoidettu ja maratoonaaminen voi alkaa! Pienen pähkäilyn jälkeen päätin aloittaa Douglas Adamsin Linnunradalla. Olen lukenut aiemmin jo kaksi ensimmäistä osaa, joten jatkan kolmannesta nimeltään Elämä, maailmankaikkeus - ja kaikki. Musiikkia vain soimaan ja se on menoks!

Aloituskirja ja muistiinpanovälineet.
©Hande

Klo 19:00 - Spurtti maailman nopeimman miehen voimin
Linnunrata on edelleen hulvatonta luettavaa. Olen lukenut kolmannesta osasta vähän vajaa puolet, ja ajattelin lukea välissä sarjakuvaa - palaan Linnunradan pariin kenties myöhemmin. Valitsin sarjakuvista luettavakseni The Flash by Geoff Johns Book Onen, jotta saisin vähän vaihtelua Batman-teemaisesta sarjakuvalukemistostani.
Sain Flash-sarjakuvan luettua. Se ei yllä Johnsin Flashpointin tasolle, mutta oli viihdyttävää ja kiintoisaa luettavaa. Ajattelin aloittaa nyt Thérèse Raquinin.
Sivuja luettuna 506.

Klo 22:15 - Tervetuloa hullujenhuoneelle!
Onpa mukavaa lukea, kun kissat tulevat vierelle tai syliin - irtokarkkipussikin on on mainio seuralainen kirjallisten herkkujen kyytipojaksi. Thérèse Raquin vei mukaansa välittömästi - kuvaileva, oikeastaan maalaileva kerronta on koukuttavaa! Ajattelin kuitenkin lukea vaihtelun vuoksi taas yhden sarjakuvan, vaikka Zolan teos onkin vielä kesken. Olen ostanut Grant Morrisonin Arkham Asylumin jo yli vuosi sitten Lontoosta, ja sen tarina kiinnostaa minua, joten astelen Yön ritarin muassa mielisairaalaan. Jo alku saa niskakarvat nousemaan pystyyn...
Sivuja luettuna 590.

Klo 2:10 - Jännittävistä tunnelmista höyhensaarille
Huhhuh, Arkham Asylum oli typerryttävä kokemus! Tarina oli hyvin outo, mutta kävi silti erinomaisesti järkeen... Toivuttuani sarjakuvan aiheuttamista tunnekuohuista jatkoin taas Thérèse Raquinia - se on mukavan helppolukuinen, vaikka luenkin englanniksi alunperin vuonna 1867 ilmestynyttä romaania. Minua alkaa jo väsyttää kiitettävästi, joten lopetin romaanin lukemisen yhdessä juonen käännekohdassa ja vaihdoin jälleen sarjakuvaan - jatkan Tom Taylorin Injustice-sarjaa, josta olen lukenut aiemmin jo ensimmäisen vuoden sekä toisen vuoden ensimmäisen osan. Luen tätä vielä jonkin verran, ja painun sitten pehkuihin.
Hyvää yötä!
Sivuja luettuna 871.

Klo 12:05 - Supersankareiden sisällissotaa ja tuulimyllyjä vastaan taistelua
Herättyäni jatkoin lukemista välittömästi. Olen saanut Injusticen toisen vuoden päätökseen - voi, että, miten hienoa hahmokehitystä siinä tapahtui! Pitää jossain vaiheessa hankkia seuraava vuosi käsiini... Ajattelin jatkaa nyt jonkin verran Don Quijotea ja sitten luen listani viimeisen sarjakuvan, Brian Azzarellon Jokerin. Jos suinkaan ehdin, palaan vielä myös Linnunrataan ja Thérèse Raquiniin.
Sivuja luettuna 1002.

Klo 15:10 - Linnunradan kautta maaliin
No niin, nyt on elämäni toinen lukumaraton suoritettu! Azzarellon Jokeri jätti minut sanattomaksi, en osaa vielä päättää, mitä mieltä siitä olen - se oli aika... outo. Loppuajan luin Linnunrataa, joka on sentään selkeää ja hauskaa luettavaa.
Onnistuin tälläkin kertaa lukemaan kaikkia lukulistalleni päässeitä kirjoja - tosin Thérèse Raquinia en saanut luettua loppuun asti, muttei se minua haittaa. Kirjoitan jälleen kaikista lukemistani kirjoista erilliset tekstit, kunhan ehdin ne tehdä.

Maratonin lukemisto:
Douglas Adams: Linnunrata, 90 sivua
The Flash by Geoff Johns Book One, 448 sivua (luettu loppuun)
Émile Zola: Thérèse Raquin, 101 sivua
Grant Morrison: Batman - Arkham Asylum, 219 sivua (luettu loppuun)
Tom Taylor: Injustice - Gods Among Us Year Two Vol. 2, 176 sivua (luettu loppuun)
Cervantes: Don Quijote, 30 sivua
Brian Azzarello: Jokeri, 128 sivua (luettu loppuun)

Sivuja luettu yhteensä: 1192

Oho, nyt olen kyllä erittäin ällistynyt lukemastani sivumäärästä! En olisi osannut arvata, että tuhat sivua menisi rikki. Olen hyvin tyytyväinen tulokseen, luin 357 sivua enemmän kuin ystävänpäivänä.
Kesälukumaraton oli hieno kokemus - lukeminen on mukava tapa rauhoittua vapaapäivinä! Yhteisöllisyyden kokemus oli myös vahva, sillä mukana urakassa oli tällä kertaa 94 osallistujaa - wau! Olen tykästynyt maratoonaamiseen niin paljon, että tästä tulee minulle varmasti tapa - aion osallistua aina, kun aikataulut sen suovat.

Kiitos ja kumarrus!

8 kommenttia:

 1. Mitenkä sujuu? Selätätkö tavoitteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en ole päässyt aloittamaan, kun on nelijalkaisia lapsia, joiden tarpeista huolehdittava ja iski yllättävä hartiasärky.
   Puolen tunnin sisään ajattelin startata. :)

   Onnistunko rikkomaan ennätyksen? Sen voi vain aika näyttää. :D

   Poista
 2. Hyvä suoritus yli 500 sivua! Adams on todellakin hulvaton, varmaan sopii nappiin maratonkirjaksi, ei ainakaan tule aika pitkäksi puurtamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, suuresta sivusaldosta on kiittäminen lukemaani sarjakuvaa - se on 448-sivuinen. Nopeammin luettavissa kuin tavallinen romaani. :D Linnunrata on tosiaankin oivallista maraton-luettavaa, siihen ei kyllästy!

   Poista
 3. Hauskaa maratonia :) Hui miten paljon luettuja sivuja jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Flash-sarjakuvakokoelma on yli 400-sivuinen, minkä ansiosta olen onnistunut lukemaan niin paljon niin lyhyessä ajassa. :P

   Poista
 4. Wau, mahtava määrä sivuja! Odotan tekstiäsi Thérèse Raquinista sillä - yllätys yllätys - se on lukulistallani. Nanan lukemisesta, kun on jo niiiin pitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivumäärä yllätti itseni täysin - saan kiittää tästä enimmäkseen sarjakuvia, sillä osa niistä oli yli 200-sivuisia.
   Aion lukea Thérèse Raquinin lähipäivinä loppuun eli eiköhän tekstikin siitä näe päivänvalon tämän kuun sisällä. :)

   Poista