sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Harry Potter-lukumaraton - koonti


Lukujonossa-blogi järjestää Harry Potterin syntymäpäivänä teemaan sopivan lukumaratonin. Minulla on kesken Pottereiden lukeminen englanniksi, joten päätin osallistua, vaikka edellisestä luku-urakasta on aikaa vasta kolme viikkoa.

Harry Potterit ovat olleet mukana elämässäni jo lapsuudesta saakka: sain ensimmäisen kirjan joululahjaksi 8-vuotiaana ja rakastuin teokseen jo ensimmäisten sivujen aikana. Neljä ensimmäistä osaa sain tasaisin väliajoin syntymäpäivä- ja joululahjaksi, mutta siitä eteenpäin odotusajat olivat pidempiä. Vartuin Harryn seikkailuita lukien ja sarja on ollut todistamassa monia elämäni vaiheita.

Olen ennakkotilannut Cursed Childin verkkokaupasta, joten sitä en saa maratonia varten käsiini. Onneksi alkuperäisen saagan lukeminen lievittää malttamattomuuttani ja jännitystäni käsikirjoitusta kohtaan. Tosin jää nähtäväksi, miten aktiivisesti jaksan lukea, kun minulla on vielä maanantaina aamuvuoro, joka sotkee jonkin verran lukusuunnitelmia.

Päivittelen urakan mittaan vaiheitani täällä blogissa, joten pysykää kuulolla!

Klo 16:00 - Maraton alkaa, taikamatka jatkuu

Aloitan maratonin Harry Potter and the Goblet of Firella, josta olen lukenut ennen maratonia reilu puolet. Joulutanssiaiset on tanssittu ja Harry yrittää pohtia, mitä kolmivelhoturnajaisten toinen tehtävä pitää sisällään. Edellisessä luvussa kuultiin myös yksi suosikkisitaateistani, jossa Hagrid julistaa, ettei häpeä itseään, vaikka onkin erilainen. Mukavaa aloittaa maraton noin voimaannuttavan kohdan jälkeen!

Klo 20:10 - Jopa hiostaa, jännitys tiivistyy... 

Huhhuh, kun on kuuma... Ilman hiostavuus on vaikuttanut jonkin verran lukuintooni - keskittyminen on herpaantunut usein ja olen tehnyt välissä muitakin asioita. Kirjaakin on tullut silti luettua ja tarina on edennyt: Harry on suorittanut toisen tehtävän kolmivelhoturnajaisissa ja tavannut kummisetänsä Siriuksen. Vaikka edellisestä Pottereiden lukukerrastani on vasta vuosi, on mukavaa upota hahmojen mieliin heräävien kysymyksien aiheuttamaan jännittyneeseen tunnelmaan. Jospa nyt lukutahtini nopeutuisi, kun ilma viilenee hiukan iltaa kohden!

Sivuja luettuna: 75.

Klo 0:35 - Pää pystyssä kohti epäselvää tulevaisuutta

Goblet of Fire luettu! Kirjan loppuhuipennus oli aivan yhtä jännittävä kuin ennenkin - ja samalla tulee inhottava aavistus synkemmästä tulevaisuudesta. En usko, että pystyn nukkumaan, vaikka minulla on aamuvuoro tulossa, joten jatkan lukemista Order of the Phoenixin parissa. Saa nähdä, miten sumussa aivoni ovat, kun pitää valmistautua töihin lähtöön...

Sivuja luettuna: 239.

Klo 13:15 - Samoilla silmillä läpi kurinpidollisen kuulustelun

Työvuorosta on selvitty ja Order of the Phoenixin lukeminenkin on sujunut. Harry on selvinnyt ankeuttajien hyökkäystä seuranneesta kuulustelusta ja valmistautuu palaamaan Tylypahkaan viidennelle vuodelleen. En saanut nukuttua hiostavuuden takia yhtään, mutta intoa lukemiseen riittää vielä. Nyt vain reippaasti loppuun asti!

Sivuja luettuna: 400.

Klo 16:00 - Ohi on!

Väsymys iski salakavalasti maratonin loppumetreillä, joten lukutahti hidastui huomattavasti. Sain kuitenkin luettua lisää Order of the Phoenixia ja nyt Harry kumppaneineen on aloittanut viidennen kouluvuotensa. Luna Lovekiva sekä Dolores Pimento ovat saaneet esittelynsä - Luna on yksi suosikkiihahmoistani, Pimentoa taas vihaan edelleen sydämeni pohjasta. Maratoonaamiseni päättyi lukuun, jonka jättää epämiellyttävän jälkimaun tapahtumista. Miten oivallinen houkutin lukemisen jatkamiseen!

Maratonin lukemisto:

J. K. Rowling: Harry Potter and the Goblet of Fire, 239 sivua (luettu loppuun)
J. K. Rowling: Harry Potter and the Order of the Phoenix, 226 sivua

Sivuja luettu yhteensä: 465

Minulla ei ollut oikeastaan mitään tavoitteita tämän lukumaratonin suhteen, ainoa pyrkimykseni oli lukea Goblet of Fire loppuun, ja siinä onnistuin. Tiesin, että hiostava ilma ja työvuoro vaikuttaisivat suoritukseeni, joten en ottanut sivumäärästä paineita. Yllätyin oikeastaan, että onnistuin lukemaan yli 400 sivua. Vaikka sivusaldoni on aiempiin maratoneihini verrattuna rimanalitus, en ole pettynyt - oli mukavaa keskittyä pitkästä aikaa vain Potter-kirjoihin.

Vaikken ollutkaan parhaimmassa terässä maratoonaamisen suhteen, Potterit ovat selkeästi erinomaista maratonlukemista. Jatkan saagaa edelleen ja odottelen Cursed Childin käsikirjoitusta saapuvaksi. Harry Potterin taikamaailma tulee pitämään paikkansa sydämessäni.
Aina.

5 kommenttia: