lauantai 17. joulukuuta 2016

Blogger Recognition Award II

Sain Kirja vieköön!-blogin riitta k:lta tunnustuksen - kiitos siitä! Olen tehnyt samaisen haasteen puolisen vuotta sitten, mutta eihän se mitään haittaa. Tällä kertaa en kuitenkaan noudata ohjeita pilkulleen, vaan sovellan hieman. Tarkoituksena on kertoa, miksi aloitti bloggaamisen ja antaa neuvoja aloitteleville bloggaajille.

Tuntematon lukija-blogin perustaminen oli monen vuoden harkinnan tulos: kirjoitin aiemmin lukemistani teoksista vain omaksi ilokseni muistikirjaan. Uskalsin luoda blogin vasta, kun vajaa kaksi vuotta sitten keksin sille mieluisan nimen, jota blogini kantaa edelleen (uskallan myös sanoa, että tulee kantamaan niin kauan, kuin blogia kirjoitan) - se viittaa sekä yhteen suosikkiteoksistani, Tuntemattomaan sotilaaseen, sekä haluuni pysytellä nimettömänä internetin suuressa maailmassa.

Aiemmassa versiossani haasteesta luetteloin useammankin vinkin aloitteleville bloggaajille. Ei minulla ole siihen oikein mitään lisättävää - tärkeintä on kirjoittaa siitä, mistä pitää ja omalla tyylillään. Kannattaa myös kirjoittaa omaan tahtiinsa: säännöllisyys on hyvästä, mutta itselleen kannattaa olla armollinen ja esimerkiksi pitää taukoja, jos siltä tuntuu. Lisäksi suosittelen "jalkautumaan" muiden blogien pariin kommentoimalla muiden kirjoituksia.

Tunnustus on kiertänyt jo niin lahjakkaasti blogimaailmassa, etten nimeä erikseen ketään sen saajaksi. Oikeastaan olen myös sitä mieltä, että jokainen bloggaaja ansaitsee tunnustuksen - se, että jaksaa nähdä aikaa ja vaivaa tuottaakseen sisältöä muiden iloksi on hatunnoston arvoinen suoritus! Joten jos joku ei ole tunnustusta saanut, ja haluaisi osallistua siihen liittyvään haasteeseen, niin antaa mennä! :)

P. S. Pari päivää sitten huomasin, että blogilleni on kertynyt 60 lukijaa - nöyrimmät kiitokseni teille! Mukavaa huomata, että kirjoitukseni kiinnostavat niinkin montaa henkilöä. :)

2 kommenttia: