sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Kirjakuva päivässä-haaste: kuvat 5-11

Kirjakuva päivässä-haaste jatkuu. Ohessa tämän viikon kuvat ja hiukan selityksiä niille.

Kuvat päiviltä 5-8.
©Hande

5. Talvinen kansikuva
Hyllystäni löytyikin useampikin kriteerin täyttävä kansikuva, mutta John Boynen Tarkoin vartioidun talon vetosi minuun eniten. Romanovien hallintokauden viimeisille vuosille sijoittuva romaani paljastaa aikakautensa jo kannessa: kauniit vaunut lumihangessa suuntanaan mahdollisesti Talvipalatsi.

6. Leffa oli parempi...
Kävin katsomassa Tähtisumua-elokuvan aikoinaan elokuvateatterissa ja pidin siitä kovasti. Jälkikäteen luin kirjan, mutta jouduin pettymään, sillä tällä kertaa elokuva oli ollut alkuperäisteosta parempi. Tähtisumua on minun kohdallani ainoa teos, josta olen tätä mieltä.

7. Pitkäniminen kirja
Luin viime vuonna Sherlock Holmesiin kaukaisemmin liittyvän kirjan taistelulaji bartitsusta. Naureskelin jo tuolloin teoksen todella pitkälle nimelle, mutta tätä haastetta varten se on täydellinen, sillä se on kokoelmani pisin kirja nimensä osalta.

8. Ihmeelliset otukset
Postiluukustani tipahti muutama päivä sitten sopivasti Ihmeotukset ja niiden olinpaikat-elokuvan käsikirjoitus, joten päätin tylsästi käyttää sitä tämän päivän haastekuvana. En valitettavasti onnistunut juksaamaan kumpaakaan kissoistani yhteiskuvaan kirjan kanssa, joten minun oli tyydyttävä käyttämään rekvisiittana Funko Pop-figuurejani.

Kuvat päiviltä 9-11.
©Hande

9. Nostalginen lastenkirja
Mauri Kunnaksen Rikun, Roopen ja Ringon seikkailut oli niin sanottua kovaa kamaa, kun olin pieni: vanhempani saivat lukea kirjaa minulle ja siskolleni monet kerrat ja jatkoin sen lukemista silloinkin, kun opin lukemaan itse.

10. Lukuhetki
I am vengeance! I am the night! I AM BATMAN!
Minulta löytyy aivan ihana kotihaalari, joka pehmeä ja lämmin - oikein sopiva siis koleisiin talvipäiviin. Minulla on tällä hetkellä menossa Molièren Ihmisvihaajaa ja suosikkipaikkani lukemiseen on sohvani kulmanurkkaus, joten ei muuta kuin Batman-haalari päälle ja lukemaan!

11. Askartelu- tai käsityökirja
Ystäväni löysi aikoinaan Rachel Matthewsin Knitoraman minulle kirpputorilta. Teoksen ohjeet saivat minut nauramaan niin kovasti, että minun oli pakko ostaa se: kirja sisältää muun muassa ohjeet rintaliivien, suklaakakun, kengännauhojen ja käsikranaatin neulomiseen.

2 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia! Tähtisumusta olen samaa mieltä, elokuva on hyvä, mutta kirja ei saanut hyppimään riemusta. Ei sinnepäinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Näinhän siinä Tähtisumun kanssa kävi - tosin nyt intouduin miettimään, pitäisikö lukea kirja ja katsoa elokuva uudestaan, sillä edellisistä kerroista on vuosia. :D

      Poista