keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Tom Taylor & Brian Buccellato: Injustice - Gods Among Us Year Three Vol. 1 & 2

©Hande
Tom Taylor & Brian Buccellato: Injustice - Gods Among Us Year Three Vol. 1 & 2
DC Comics 2016

Olen ollut niin kiireinen arkielämässäni sekä haastelukemiston parissa, etten ole ehtinyt jatkaa Injustice-sarjan lukemista. Kapasin kuitenkin romaanien väliin nopeaa luettavaa, enkä malttanut pitää itseäni enää jännityksessä jatkokertomuksen suhteen.

Batman liittolaisineen on päässyt supersankareiden sisällissodassa hetkellisesti niskan päälle. Kulissien takana suunnitellaan kuitenkin jo uusia siirtoja sekä Yön ritarin että Teräsmiehen leirissä. Taikuus pääsee avainasemaan useiden hahmojen, kuten Spectren, Dr. Faten ja Zatannan myötä. Kiistan kumpikin osapuoli haalii lisää liittolaisia, mutta onko heillä myös omia motiivejaan valitsemansa puolen avustamiselle?

Injusticen kolmannessa vuodessa keskitytään eniten Batmaniin ja hänen separatistijoukkoihinsa. Tarinaan tulee mukaan myös uusia hahmoja, muun muassa John Constantine, Detective Chimp ja Deadman - kaikki DC:n hahmoja entuudestaan. Tosin minulle nämä hahmot eivät ole vanhastaan erityisen tuttuja, mutta se ei haitannut tarinan ymmärtämistä.

Kolmannen vuoden ensimmäinen osa tempaisi minut sataprosenttisesti mukaansa: tarina oli erittäin kiehtova, Taylor pitää edellisissä osissa luomansa langat hyvin käsissään ja hahmojen kehitys on upeaa seurattavaa. Mukaan mahtui kosolti myös yllättäviä juonenkäänteitä ja se herätti minussa varsinaisen tunteiden myllerryksen. Vaikka mukaan mahtui paljon positiivisia yllätyksiä, tarinan ympärillä vallitsee koko ajan pahaenteisyyden ilmapiiri, minkä vuoksi luin myös toisen osan yhteen menoon.

Toisen osan kohdalla kirjoittaja vaihtuu: Tom Taylorin tilalle astuvat Brian Buccellato sekä Ray Fawkes. Valitettavasti muutoksen huomaa tarinan laadussa, sillä monet tarinan käänteistä ovat erittäin ennalta-arvattavia. Kolmannen vuoden toinen puolikas ei ollut onneksi kuitenkaan epäonnistunut täysin: teos vie mielestäni tarinaa hyvin eteenpäin ja joidenkin hahmojen kehittyminen on erittäin onnistunutta. Mukana on myös takaumia, jotka selittävät edellisten osien juoniaukkoja kelvollisesti.

Sarjakuvien kuvituksesta on vastannut seitsemän taiteilijaa, joista osa on työskennellyt myös edellisten osien parissa. Tämä takaa osien välisen yhtenäisyyden, vaikka variaatioita onkin havaittavissa. On mukavaa huomata, että tarinakokonaisuudella on omanlainen kuvitustyylinsä.

Injustice - Gods Among Us Year Three alkoi Taylorin takuulaadukkaalla otteella, joskin taso laski jonkin verran Buccellaton ja Fawkesin astuttua Taylorin saappaisiin. Tästä huolimatta myös toinen osa oli nautittavaa luettavaa ja kokonaisuus oli toimiva. Odotan mielenkiinnolla sitä, että saan neljännen vuoden käsiini.

Arvosana (Vol 1): ✮✮✮✮✮

Arvosana (Vol. 2): ✮✮✮✮

2 kommenttia:

 1. Heitän sua tämmöisellä haasteella:
  https://kirjaviekoon.blogspot.fi/2016/12/paljasteleva-palkintoluukku-15.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Pyrin vastaamaan siihen mahdollisimman pian. :)

   Poista