perjantai 9. joulukuuta 2016

James Bowen: Katukatti Bob

©Hande
James Bowen: Katukatti Bob
WSOY 2014

Katukatti Bob on ollut pitkään lukulistallani, mutta sen lukeminen on lykkääntynyt tähän asti. Sain kuitenkin syyn tarttua teokseen Kirjavat kissat-lukuhaasteen myötä. Lainasin kirjan vanhemmiltani ja ahmaisin sen alle vuorokaudessa.

Kuten Säästä ajatuksesi eläviä varten, myös Katukatti Bob on tositarina: Bowen oli kirjan tapahtuma-aikaan vieroitusohjelmassa mukana oleva narkomaani. Hän löysi kotialonsa rappukäytävältä melko huonokuntoisen kissan, jonka otti luokseen hoitaakseen sen terveeksi. Kaikki ei kuitenkaan suju suunnitelmien mukaan, sillä aikoessaan päästää kissan takaisin vapauteen, se alkaa seurata tuolloin katusoitolla itsensä elättänyttä Bowenia. Bobiksi nimetystä kissasta ja Jamesista tulee erottamaton parivaljakko.

Teos on todella nopealukuinen: olin sen lopussa jo ennen kuin huomasinkaan asiaa. Tarina vei mukanaan enkä huomannut ajankulua lainkaan. Kirja tarjosi minulle uutta tietoa, sillä se kertoo elämästä kodittomana, vieroitushoidosta sekä eläinlääkärisysteemistä Isossa-Britanniassa. Kirjaa lukiessani aloin arvostaa sitä, miten minulla on aina ollut katto pääni päällä.

Katukatti Bob on erittäin sydäntälämmittävä kertomus ihmisen ja kissan välisestä ystävyydestä - siinä on paljon hauskoja, mutta myös vakaviakin tilanteita ja se on täydellinen esimerkki siitä, miten suuri merkitys lemmikillä voi olla. Bowenin teos kertoo osuvasti myös siitä, miten toisen elämästä vastuun ottaminen voi auttaa nousemaan syvästäkin suosta.

Arvosana: ✮✮✮✮✮

5 kommenttia:

 1. Koskettava kirja ja tästähän on ilmestynyt oikea kirjasarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on - olen lainannut vanhemmilta myös jatko-osan ja aion tarttua siihen heti, kun olen onnistunut lukemaan Läpi historian-lukuhaasteen jäljellä olevat kirjat.

   Poista
 2. Todella nopea kirja, tempaisee mukaansa niin, että se on hujauksessa ohi. Ihana ja sydäntä lämmittävä todella. Olen lukenut jatko-osat Bobin maailma ja Bobin joulu, jotka olivat myös hyviä kirjoja, mutta tämä ensimmäinen oli paras niistä. :)
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuullut muidenkin sanovan, että ensimmäinen osa on paras. Toivottavasti pidän muitakin osia kuitenkin miellyttävinä kokemuksina. :D

   Poista
 3. Kiitos tuntematon-lukija.blogspot.com näistä viisaista sanoistaBobilla kyllä menee anajhdfkjh eli siis nyt mnee kissa aika kissa aika kissa aika kissa iakka miss akissalla menee bobilla mnee bob on parasas kisosilla mneee bobin joulu kissa bobin joulu kissa bobin jou kissa bobibububub bibbibobobobobob booob boboboboboboo bob bob bob bob bob bob bob bob bob bob bob bob bob bobmb bob bob bob bob bob bob bob b0bnm!!!!!!!!!!!!htyvä bob!!!!! olet paras bo bob  Anteeksi, minun 3 vuotias poikani otti läpärini. Kiitos Hande, tästä blogipostauksesta!

  VastaaPoista