maanantai 26. joulukuuta 2016

Kirjakuva päivässä-haaste: kuvat 19-25

Kuvat päiviltä 19-22.
©Hande

19. Punaista ja vihreää
Onneksi kirjahyllystäni löytyy kaikenlaista väriä: sattumalta Jan Guilloun Suuri vuosisata-sarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat kansiväreiltään vihreä ja punainen. Kirjoja en ole vielä lukenut, mutta saatan aloittaa sarjan ensi vuonna.

20. Kirja ja rakkain joulukoriste
En koristele omaa kotiani (vietän joulua aina vanhempien kotona tai maaseudulla), mutta lapsena meillä oli joulukalenteri, johon vanhempieni kertoman mukaan tonttu toi joka päivä aina pienen yllätyksen tietyn päivän taskuun. Välillä mukana oli myös joulukuusen koristeita, joten omistan niitä muutamia. Rakkain joulukuusen koriste minulle on kuitenkin vanhemmiltani lapsena saamani viulu - rakastuin siihen ensisilmäyksestä. Olen aiemmin kertonut soittavani viulua, ja vaikka se on jäänyt minulla harrastukseksi, se on minulle hyvin tärkeä osa elämää.

Rakkaiden muistojen vastapainoksi kirja on raadollisuutta valepukeutuneena kauniisiin kansiin ja kieliasuun. Olen lukenut Lolitan muutama vuosi sitten ja se oli pysäyttävä lukukokemus.

21. Herkullinen ruokakirja
Olen melkoisen laiska kokkaamaan mitään hirveän monimutkaista ja aikaa vievää, enkä omistakaan muuta ruokakirjaa kuin Kotiruoka. Se on silti minulle tärkeä kirja, sillä sain sen diplomina ylioppilasjuhlissa äidinkielestä kirjoittamani laudaturin johdosta - ilahduin huomattuani, että silloinen opettajani oli selkeästi kuullut minun jutellessani ystävilleni omilleen muutosta, kun valitsi minulle tämän kirjan. Lisäksi siinä on paljon hyviä ohjeita, vaikken olekaan niistä kovin montaa kokeillutkaan.

22. Kirja ja päivän sää
Sää oli tuona päivänä, kuten ainakin kahtena aikaisempanakin viikkona, synkkä ja ankea - aivan kuten Yö ritarin mieliala! :D Mielestäni oli siis enemmän kuin soveliasta kuvata Batman-sarjakuvaa hämärää ja pilvistä taivasta vasten.

Kuvat päiviltä 23-25.
©Hande

23. Kirja ja lempisuklaata
Rakastan Dumle-karkkeja yli kaiken ja lisäksi Geisha on lähellä sydäntäni. Olen viettämässä joulua maaseudulla, joten kirjavalikoima on omaa kotikirjastoani suppeampi. Päätin kuitenkin valita Suomen rintamamiehet - 2. divisioonan, sillä mukana on isoukkini, joka on rakentanut talon, jossa joulua olen viettämässä.

24. Joulukuusi
Joulukuusemme lahjoineen. Meillä on ollut aina muovikuusi, sillä siitä on vähemmän vaivaa kuin aidosta. Etualalla on Lewis Carrollin Liisa-kirja, jonka luin kesäkuussa - se vain tuntui minusta sopivalta valinnalta päivän kuvattavaksi kirjaksi.

25. Kirjalahjat
Päätin hemmotella itse itseäni kahdella kirjalahjalla: ostin Paul Dinin Dark Knight - A True Batman Story- sekä Injustice - Gods Among Us Year Four Vol. 2-sarjakuvat. Lisäksi sain yllättyä positiivisesti ja läheisiltäni saamien pakettien joukosta löytyi Harry Potter ja salaisuuksien kammio-teoksen kuvitettu versio. En ole saanut muilta moneen vuoteen kirjaisia joululahjoja, joten innostuin tästä lahjasta kovasti. :D 

P. S. Viime viikon koonti tuli nyt päivän myöhässä joulun vieton vuoksi. Viimeisen viikon koonti tulee ajallaan.

2 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja mukavat kirjalahjat :) Tuo kuvitettu Potter on mahtava!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Olen selaillut Potteria monesti kaihoten, joten oli iloinen yllätys saada se omaan kokoelmaani.

   Poista