tiistai 15. toukokuuta 2018

1918-lukuhaasteen koonti

©Omppu Martin

Blogini on viettänyt nyt lähes kaksi kuukautta hiljaiseloa. Liekö minulla kevätväsymystä, kun jo pidemmän tovin on tuntunut siltä, että minusta on imetty kaikki mehut, enkä ole saanut kotona aikaiseksi mitään järkevää, vaikka aikaa kerrankin olisi. Opintoihini liittyvä ensimmäinen työharjoittelu päättyy tällä viikolla, ja ensimmäinen lukuvuosi lähenee loppuaan - aika se vain kiitää eteenpäin...

Olen ollut päivittämättä blogiani kauemmin kuin koskaan Tuntemattoman lukijan historiassa, joten päätin ryhdistäytyä Reader, why did I marry him?-blogin Ompun järjestämän 1918-lukuhaasteen päättymisen kunniaksi. Tänään myös Suomen sisällissodan päättymisestä tulee kuluneeksi sata vuotta. Sain luettua haastetta varten kuusi kirjaa ja niiden lisäksi kävin katsomassa kaksi näytelmää: KOM-teatterin Veriruusut sekä Vihan kevät - Helsinki 1918 Hakasalmen huvilassa. Veriruusut-näytelmästä tulee kirjoitus blogiin kirja-arvion yhteyteen, jahka saan sen tehtyä.

Luetut kirjat:


Kahdesta lukemastani kirjasta en ole vielä kirjoittanut, mutta aion molemmista kirjoittaa mahdollisimman pian. Sisällytin Ruman sodan mukaan haastelukemistoon, sillä hyvin monessa sen artikkelissa kerrotaan, miten sisällissota vaikutti vahvasti monissa talvi- ja jatkosotaan liittyvissä asioissa. Vaikka taistelut olivat päättyneet ja vankileiritkin suljettu vuosikymmeniä aikaisemmin, sisällissota jatkui ihmisten mielissä - tuntuu oikeastaan siltä, että vasta nyt asiasta pystytään puhumaan melko avoimesti, kun suurin osa tapahtumaketjun kokeneista on jo poistunut keskuudestamme.

Vaikka lukuhaaste päättyikin tänään, aion jatkaa sisällissotateeman parissa, sillä minulla on kesken yksi aihetta käsittelevä kirja. Tartun myös mitä todennäköisemmin muihinkin aiheeseen liittyviin teoksiin tämän vuoden aikana. Yritän myös ryhdistäytyä blogin suhteen ja kirjoittaa rästitekstit julkaisuvalmiiksi.

Kiitokset Ompulle haasteen järjestämisestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti