tiistai 7. helmikuuta 2017

Anna-Lisa ja Carl Mesterton, Kirsti Manninen & Jussi-Pekka Aukia: Hovimäki - Heräämisen aika (Paperilta ruutuun-haaste)

©Hande
Anna-Lisa ja Carl Mesterton, Kirsti Manninen & Jussi-Pekka Aukia: Hovimäki - Heräämisen aika
Gummerus 2001

Vaikka rakastankin Hovimäki-televisiosarjaa ja pidän sitä kaikkien aikojen parhaana, kotimaisena sarjana, minua on häirinnyt toisen ja kolmannen tuotantokauden välinensuuri aikaloikka. Toinen kausi päättyy vuoteen 1833 ja kolmas alkaa vuodesta 1851 - mitä on oikein tapahtunut vajaassa kahadesskymmenessä vuodessa, jotka sivuutetaan täysin? Kirjasarjan kolmas osa kattaa välivuodet 1834-1848 ja tarjoaa kauan kaivattua tietoa Hovimäen hahmojen vaiheista.

Minusta oli kiehtovaa päästä lukemaan, mitä rakastamilleni hahmoille tapahtuu toisen ja kolmannen tuotantokauden välissä, sillä se auttoi ymmärtämään kolmannen kauden alkuasetelmaa, joka oli hyvin yllättävä ilman taustatietoja. Myös historiallisessa mielessä ajankohta on hyvin kiinnostava: Finlaysonin tehdas on ollut toiminnassa jo useita vuosia, Saimaan kanavaa rakennetaan vihdoin valmiiksi ja Maamme-laulu esitetään ensimmäistä kertaa.

Heräämisen aika on Hovimäki-sarjan ohuin kirja, mutta ei sen tarvitsekaan olla mikään paksu opus: se kertoo minulle, mitä minun tarvitseekin tietää, eikä sivuja ole yritetty täyttää turhilla täytesanoilla. Kirjasarjan kolmas romaani on mukava väliosa, jonka kautta siirrytään luontevasti neljänteen kirjaan ja televisiosarjan kolmanteen tuotantokauteen.

Arvosana: ✮✮✮✮

P. S. Muistuttaisin, että tulevana viikonloppuna vedän ystävänpäivän lukumaratonia (11.2-14-2). Jos haluat omistaa vuorokauden lukemiselle, ilmoittaudu mukaan tästä. Ei tarvitse olla bloggaaja osallistuakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti