tiistai 14. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän lukumaraton - koonti


Tänä vuonna ystävänpäivän lukumaraton järjestetään kolmatta kertaa - tämän vuoden emäntänä hääräilee allekirjoittanut. Olen seurannut muiden etenemistä mielenkiinnolla ja odottanut sormet syyhyten omaa vuoroani - olen päättänyt maratoonaavani 14.2-15.2, kun minulla on kerran vapaata. Olen pohtinut maratonlukemistoani siitä asti, kun lupauduin vetämään maratonin. Viime viikon puolella sain vihdoinkin kirjapinoni valmiiksi, ja siihen kuuluvat:

 • Paul Dini: Streets of Gotham - Hush Money
 • Paul Dini, Mike Benson & Chris Yost: Streets of Gotham - Leviathan
 • Paul Dini: Streets of Gotham - The House of Hush
 • Veikko Huovinen: Koirankynnen leikkaaja
 • Ville Kivimäki: Murtuneet mielet - taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939-1945
 • Mark Logue & Peter Conradi: Kuninkaan puhe - tarina miehestä, joka pelasti kuningashuoneen
 • Anna-Lisa ja Carl Mesterton, Kirsti Manninen & Jussi-Pekka Aukia: Hovimäki - Ei muuta kunniaa
 • Sven Nordqvist: Viiru ja Pesonen kettujahdissa

Lukupinoni maratonia varten. Virallisena urakan valvojana
toimii Rikosten klovniprinssi.
©Hande

Tuttuun tapaani en aio hermoilla sivumääristä, vaan luen tasan sen verran, kuin hyvältä tuntuu. Sarjakuvat sekä Nordqvistin kirjan aion lukea loppuun. Suunnitelmissani on yrittää lukea kokonaan myös Koirankynnenleikkaaja tai Kuninkaan puhe, mutten tiedä, onnistuuko se. Paksumpia kirjoja luen sen verran kuin ehdin ja jaksan. Päivitän tätä kirjoitusta sitä mukaa, kun urakkani etenee. Etenemistäni voi seurata myös Facebookissa, Goodreadsissa ja Twitterissä.

*****

Klo 13:40 - Alkulämmittelyä

No niin, nyt lukumaraton alkaa minunkin osaltani! Aloitan urakkani Hovimäen viimeisellä osalla - siitä minulla on alle sata sivua jäljellä. Olisin oikeasti lukenut kirjan loppuun jo useampi päivä sitten, mutta kun kerta olin sen maratonpinooni valinnut ja ottanut kuvankin, hillitsin itseni ja säästin jännittävän lopun urakan aloitukseksi - enkä kyllä ole vielä henkisesti valmis luopumaan tästä ihanasta sarjasta! Hovimäen päätöksestä jatkan pinoni lyhyimpään teokseen eli palaan lapsuuden tunnelmiin Viirun ja Pesosen johdattamana - Nordqvistin kirjat olivat minulle aikoinaan "kovaa kamaa", ja muistaakseni kertomus kettujahdista oli yksi suosikeistani.

Klo 16:00 - Suuria tunteita ja Gothamin katuja

Voih, nyt on Hovimäki-sarja luettu kokonaan - epilogi oli aivan ihana, vaikkakin mielen täytti haikeus siitä, että nyt se loppui. Menikin jonkin aikaa, ennen kuin pystyin jatkamaan lukemistani, sillä niin suuren tunnekuohun sarjan päätös aiheutti. Onneksi luin seuraavaksi Nordqvistin Viiru ja Pesonen-kirjan, sillä se piristi kummasti. Muistin yllättävän hyvin tapahtumat, vaikka edellisestä lukukerrasta on varmasti yli kymmenen vuotta. Päätin jatkaa urakkaa lainasarjakuvalla - yllätys, yllätys, kyseessä on Batman-tarina.

Sivuja luettuna: 140.

Klo 23:30 - Viimeinen spurtti ennen höyhensaaria

Streets of Gotham: Hush Money oli melko mielenkiintoinen sarjakuva - ei parasta Diniä, mutta sai se minut kiinnostumaan jatko-osistaankin. Hush Moneyn jälkeen tartuin Veikko Huovisen Koirankynnen leikkaajaan - se teki minuun vaikutuksen verkkaisella kerronnallaan ja tunnelmallaan, jota kutsuisin lempeän melankoliseksi. Pula-ajan Suomen tunnelmista palasin takaisin Yön ritarin pariin Streets of Gotham-sarjan toisella osalla, Leviathanilla. Se oli minusta vetävämpi kuin edeltäjänsä. Tästä on hyvää jatkaa The House of Hushiin, jota luen vielä jonkin aikaa ennen kuin painun pehkuihin.

Sivuja luettuna: 612.

Klo 12:05 - Jaksaa, jaksaa!

Nukuin pidempään kuin alunperin suunnittelin, mutta ei se mitään! Herättyäni sain päätökseen The House of Hushin - se on kenties suosikkini Streets of Gotham-trilogiasta, tosin en ole vielä aivan varma. Pitää vähän sulatella. Ajattelin tarttua seuraavaksi Kuninkaan puheeseen ja jos ehdin, aloitan myös Murtuneita mieliä.

Sivuja luettuna: 771.

Klo 13:55 - Ohi on!

Lukumaraton päättyi minun osaltani viisitoista minuuttia sitten. Kuninkaan puhe on mielenkiintoinen teos, joka kertoo kuningas Yrjö VI puheterapeuttina työskennelleen Lionel Loguen tarinan perustuen hänen omiin päiväkirjamerkintöihinsä sekä kirjeenvaihtoonsa kuninkaan kanssa. En kuitenkaan malttanut olla aloittamatta myös Murtuneita mieliä, jonka olen lukenut ensimmäisen kerran kolme vuotta sitten. Kirja kertoo siitä, miten toinen maailmansota vaikutti suomalaisten sotaveteraanien mielenterveyteen ja kuinka mahdollisia mielenterveyden ongelmia hoidettiin tuolloin. Ihmismieli ja historia ovat aina kiinnostanut minua, joten tämä on täydellinen tietopaketti minulle.
Tulin lukeneeksi kaikkia pinooni valitsemiani kirjoja ja aion kirjoittaa kaikista loppuun lukemistani kirjoista, kunhan ehdin.

Maratonin lukemisto:
Anna-Lisa ja Carl Mesterton, Kirsti Manninen & Jussi-Pekka Aukia: Hovimäki - Ei muuta kunniaa, 94 sivua (luettu loppuun)
Sven Nordqvist: Viiru ja Pesonen kettujahdissa, 24 sivua (luettu loppuun)
Paul Dini: Streets of Gotham - Hush Money, 144 sivua (luettu loppuun)
Veikko Huovinen: Koirankynnen leikkaaja, 160 sivua (luettu loppuun)
Paul Dini, Mike Benson & Chris Yost: Streets of Gotham - Leviathan, 160 sivua (luettu loppuun)
Paul Dini: Streets of Gotham - The House of Hush, 189 sivua (luettu loppuun)
Mark Logue & Peter Conradi: Kuninkaan puhe - tarina miehestä, joka pelasti kuningashuoneen, 100 sivua
Ville Kivimäki: Murtuneet mielet - taistelu suomalaissotilaiden hermoista 1939-1945, 46 sivua

Sivuja luettu yhteensä: 917

Olen tyytyväinen sivusaldooni - se on enemmän kuin odotin. Kokemus oli tällä kertaa hieman erilainen, sillä olin myös tämän maratonin vetäjä. Seurasin hyvin tiiviisti kaikkien osallistujien maratoonaamista kaikkien neljän päivän aikana, mikä sai minut innostumaan entistä enemmän - maratoonasinhan itse viimeisten joukossa. Oli mukavaa omistaa vuorokausi lukemiselle pitkän tauon jälkeen. Työni ei kuitenkaan ole vielä ohi, vaan rupean viimeistelemään koko maratonin yhteiskoostetta. Julkaisen sen heti, kun olen saanut kaikkien osallistujien sivumäärät tietooni.

Kiitos ja kumarrus!

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hurja määrä luettuja sivuja! Oli kyllä pitkästä aikaa kiva maratoonata :)

   Poista
  2. Yllätyin oikeastaan itsekin sivumäärästäni - luin sen verran ohuita teoksia, ettei kertynyttä sivumäärää tajunnut ennen kuin ynnäsi lukemat yhteen. :D Kiva kuulla, että maratoonaaminen oli sinustakin mukavaa. :)

   Poista
 2. Kiinnostavia kirjoja. Antoisaa lukumaratonia! :)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa maratonia sinne! Itse en ole vielä aloittanut, vaikka mukaan lupauduinkin. Onhan tässä vielä hetki aikaa aloittaa. Saattaa kyllä jäädä väliin ehkä kuitenkin :( /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ihan oman fiiliksen mukaan - jos ei huvita maratoonata, niin ei ole mikään pakko. :)

   Poista
 4. Hyvää maratonia sinulle! Itsekin ilmoittauduin mukaan, mutta en pystykään tällä kertaa osallistumaan. Muita kiireitä on niin paljon, ettei maratonille keskittyminen onnistu nyt millään. Mutta on ollut mukavaa lueskella toisten maratonpostauksia. Sarjakuvat olen itsekin todennut hyväksi luettavaksi maratonilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ei mitään hätää - aina kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. Toivottavasti pystyt osallistumaan seuraavaan järjestettävään maratoniin!

   Poista
 5. Kivaa maratonia! :) Hauska lukea vielä muiden päivityksiä vaikka omasta maratonista on jo pari päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsekin seurailin muiden suorituksia ennen kuin aloitin omani - se on hauska osa maratoonaamista.

   Poista
 6. Samoin kuten Kirsi mainitsi. Nyt ehtii seuraamaankin jonkin verran, tosin ei päivällä töissä :) Lukemisen iloa! (ja välillä lepoa)

  VastaaPoista
 7. Olipa sinulla komea lukumaraton, onnittelut! :)

  VastaaPoista
 8. Osallistuin ystävänpäivä lukumaratoniin 13–14.2. Luin seuraavat kirjat: Marisha Rasi- Koskisen kirjan Eksymisen ja kohtaamisen kirjan, Martina Haagin Olin niin varma meistä, Torgny Lindgrenin Taiteilija Klingsor ja Terhi Törmälehdon Vaikka vuodet järkkyisivät, mutta Törmälehdon blogitekstiä en ole vielä kirjoittanut. Yritän saada huomenna blogiini senkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta! Mikä oli lukemasi kokonaissivumäärä? Tarvitsen senkin tilastoon.

   Poista