maanantai 13. helmikuuta 2017

Tuntematon lukija täyttää 2 vuotta!


Voi hyvät hyssykät, miten aika rientää! Minusta tuntuu, kuin olisin vasta äsken kirjoittanut blogini edellisen syntymäpäivätekstin, mutta tässä sitä taas ollaan: Tuntematon lukija-blogi on ollut olemassa kokonaiset kaksi vuotta. Vaikka blogini onkin vasta taaperoiässä, on bloggaajan uralleni mahtunut melkoisen paljon tapahtumia.

Ensimmäisessä tekstissäni Tästä se lähtee... pohdin, luetaanko tai kommentoidaanko kirjoituksiani koskaan tai saako joku niistä ideoita ja lukuvinkkejä. Sain ensimmäisen kommentin hiukan alle puoli vuotta bloggaamisen aloittamisen jälkeen kirjoitukseeni aikuisten värityskirjoista - muistan edelleenkin, miten kovasti ilahduin kommentista. Siitä lähtien kommentteja on alkanut tulla melko säännöllisesti. Osassa niistä on kerrottu, miten kirjoitukseni on innostanut jotakuta lukemaan teoksen, josta olen kirjoittanut. Vastaus kaikkiin kysymyksiini on siis kyllä. Ujostelin aluksi kovasti muita kirjabloggareita enkä uskaltanut itse kommentoida muiden tekstejä kovin paljon. Pikkuhiljaa kuitenkin rohkaistuin ja sitä myötä pikkuinen blogini alkoi saada näkyvyyttä.

Kuten jo viime vuoden summauksessani kerroin, itsetuntoni kirjoittajana on lisääntynyt. Vaikka joskus luetuista kirjoista on vaikeaa keksiä mitään mielekästä sanottavaa, olen kuitenkin kirjoittanut kaikesta lukemastani tunnollisesti. Olen uskaltanut myös julkaista kirja-arvioiden ja -pohdintojen lisäksi pari vapaamuotoisempaa tekstiä. Naistenviikon kunniaksi kirjoitin hahmoanalyysin sarjakuvahahmo Harley Quinnista ja joulukuussa otin osaa kirjabloggaajien joulukalenteriin ja luukkuni sisälsi pohdintaa omasta suhteestani Jean Sibeliukseen säveltäjän syntymän vuosipäivän kunniaksi. Kumpikin kirjoitukseni sai positiivisen vastaanoton, mistä rohkaistuneena päätin kirjoittavani lisää esseitä tulevaisuudessa. Minulla onkin olemassa jo muutama toteuttamista vaille valmis teksti-idea - voisinkin yrittää kirjoittaa edes yhden niistä valmiiksi tämän vuoden aikana.

Bloggaaminen on lisännyt lukutahtiani ja tehnyt lukuharrastuksestani entistä sosiaalisemman. Vuonna 2015 luin 53 ja vuonna 2016 81 teosta - saa nähdä, luenko tänä vuonna vieläkin enemmän. Myös kommunikaatio muiden bloggaajien kanssa on lisääntynyt, ja viime vuonna näinkin ensimmäistä kertaa kanssabloggaajiani kasvotusten Helsingin kirjamessuilla. Lisäksi olen osallistunut aktiivisemmin mukaan kirjallisuusiaheisiin projekteihin: olen osana Kirjojen Suomi - 101 kirjaa-projektia sekä osallistuin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Blogistanian kirjallisuuspalkintoäänestykseen - jos aikataulut antavat myöden, menen myös palkintojenjakotilaisuuteen. Lisäksi emännöin nyt Ystävänpäivän lukumaratonia - aluksi minua jännitti ottaa tehtävä vastaan, mutta on ollut oikein hauskaa seurata muiden suoriutumista ennen oman urakkani aloittamista. Olen sanonut tämän jo aiemminkin, mutta minusta on hienoa tuntea kuuluvansa joukkoon, joka on niin mahtava ja avoin. Minulle on näiden viime kuukausien aikana tullut tunne, että olen oikeasti osa kirjabloggaajien ihanaa yhteisöä.

Nämä kaksi vuotta bloggaamisen parissa ovat olleet minulle hyvin antoisia, ja ovat saaneet minut rakastumaan harrastukseeni entistä syvemmin - on ihanaa voida keskustella kirjallisuudesta muiden ihmisten kanssa. Intoni bloggaamista kohtaan on lisääntynyt entisestään, joten Tuntematon lukija ei tule katoamaan ainakaan lähivuosina. Kiitos oikein paljon kaikille blogini lukijoille, ja kirjallisuudesta kanssani keskustelleille - teidän ansiostanne kirjoitan yhä! :)

20 kommenttia:

 1. Paljon onnea blogille synttäripäivänä! :)

  VastaaPoista
 2. Jee paljon onnea kaksivuotiaalle, blogisi onkin vain kuukauden nuorempi kuin omani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas meidän blogeilla vähän ikäeroa! Kiitos! :)

   Poista
 3. Lukeminen ei tunnu yhtään enää niin yksinäiseltä harrastukselta, kun aloin bloggaamaan.
  Paljon onnea kaksivuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin - on todella mukavaa, kun voi jakaa ajatuksiaan lukemastaan muiden kanssa ja saada aikaan keskustelua. Kiitos! :)

   Poista
 4. Onnea taaperolle! Ihanaa, että bloggaaminen on innostanut sinua lukemaan entistä enemmän. :) Mulla on samoja tuntemuksia, vaikka olenkin pitänyt blogia paljon vähemmän aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niinä vuosina, jolloin olen dokumentoinut lukemisiani ennen bloggaamisen aloittamista, luin vain 19-22 kirjaa vuodessa. Mystisesti bloggaamisen aloitettuani luinkin sitten "hieman" enemmän. :D Minullekin nämä tuntemukset ovat alkaneet tulla pikkuhiljaa bloggaamisen jatkuttua eli eivät ne ole syntyneet vasta nyt. :)

   Poista
 5. Paljon onnea 2-vuotiaalle blogillesi! Todella mukava katsaus tähän pariin vuoteen, on ihanaa miten bloggaaminen tekee lukemisesta sosiaalista. Olen viihtynyt kovin blogissasi. ♥ /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mukavaa kuulla, että kirjoitusteni parissa viihdytään.^^

   Poista
 6. Oikein ihania blogisynttäreitä! Kirjoitit mukavasti kuluneista vuosistasi blogin parissa.

  VastaaPoista
 7. Täällä kirjablogiyhteisössä oleminen kyllä innostaa lukemaan entistä enemmän vaikka olen oikeastaan aina lukenut paljon. Hyviä vinkkejä satelee ovista ja ikkunoista:D
  Onnea ihanalle blogillesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin peruskouluikäisenä vielä aika paljon, mutta lukio sekä myöhemmin kolmivuorotyöhön totuttelu vaikutti lukemiseeni - onneksi bloggaaminen palautti intoni!^^
   Kiitos paljon! ♥

   Poista