keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Kirjavat kissat-lukuhaasteen koonti

©Hande

Osallistuin Katvealue-blogin Anun järjestämään Kirjavat kissat-lukuhaasteeseen. Olen kahden kissan äiti, joten pakkohan minun oli lähteä mukaan tähän! Haasteessa kuului lukea kirjoja, joissa kissa on tavalla tai toisella keskeisessä asemassa.

Lukusaldoni ei ole mikään suuren suuri, mutta onnistuin kuitenkin lukemaan erilaisia, kissamaisia tarinoita. Vaikka Dahlin novellikokoelma ei ole pelkästään kissateemainen, lasken sen mukaan, sillä yhdessä novellissa kissa on keskeisessä asemassa. Luin myös kolme tositarinaa, joiden yhteisenä teemana on kissojen vaikutus ihmisten elämään. Lisäksi luin teoksen, jossa kissalla on symbolinen merkitys.

Luetut kirjat:

Roald Dahl: Rakkaani, kyyhkyläiseni
James Bowen: Katukatti Bob
James Bowen: Bobin maailma
David Dosa: Hoivakodin kissa Oscar
Pajtim Statovci: Kissani Jugoslavia

Luettujen kirjojen pienestä lukumäärästä huolimatta pidin haasteesta kovasti, ja oli hauskaa lukea kissa-aiheisia teoksia. Tämä haaste innosti minua tarttumaan useammin eläinaiheiseen kirjallisuuteen, ja sanoisin innokkuuden säilyvän haasteen jälkeenkin. Kiitos Anulle haasteen järjestämisestä!

2 kommenttia:

 1. Oi, sinullakin on kolmivärinen kissa, ainakin kuvassa Bobin kanssa! Täällä asustaa melkein samanlainen.
  Kirjoista en lukenut mitään samaa haasteeseen, mutta aikaisemmin olen lukenut Katukatti Bobin. Tuo Hoivakodin kissa voisi olla mielenkiintoinen luettava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, molemmat kissamannekiinit ovat omiani.^^ Kilpparit ovat kyllä kaikki todella kauniita (tosin en ole kylläkään koskaan nähnyt ainuttakaan rumaa kissaa, että sen puoleen).
   Suosittelen Hoivakodin kissaa lämpimästi - se on aiheen synkeydestä huolimatta hyvää mieltä tuottava kirja. :)

   Poista